• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šamarčina od Estonaca! Srbi definitivno tonu...

Estonija pobijedila Srbiju 3:1. Srbija imala 1:0, a potom Estonci napravili preokret. Skandalozno ponašanje dijela navijača, atmosfera užasna.

 Šamarčina od Estonaca! Srbi definitivno tonu... Izvor: MONDO

Crn debi Vladimira Petrovića-Pižona na klupi Srbije.

Estonija je pobijedila Srbiju 3:1 na stadionu Partizana, poslije vođstva "orlova" od 1:0.

POGLEDAJTE FOTOGALERIJU!

Može li se već sada reći, putuj Evropo? Kvalifikacije su tek počele, a Srbi su u više nego jadnom stanju, naravno na terenu, ali i tribinama. Šta se desilo sa onim momcima koji su u prošlim kvalifikacijama briljirali, ređali pobjede, ginuli na terenu? Šta se desilo sa onom publikom na čijim krilima su "orlovi" odletjeli u Južnu Afriku?

U petak na stadionu Partizana sve se raspalo. Koga sada mijenjati? Na pomolu je velika katastrofa, blamažu su Srbi već doživjeli.

"Nije nam bilo veče, a ni sudija nam nije dao da igramo. Eto, dešava se i to da se izgubi utakmica, ali idemo dalje, mora da se igra. Ako budemo mogli da dobijemo Italiju, dobićemo je", reče Pižon odmah poslije utakmice.

Nevjerovatno zvuči, ali meč je, ipak, obilježilo teško razumljivo ponašanje publike na stadionu Partizana. Dio navijača zviždao je golmanu Vladimiru Stojkoviću, drugi mu je davao podršku, bilo je i skandiranja "Tole, odlazi", ali je drugi dio gledalaca zviždao na to. Potom su vrijeđani i homoseksualci uzvikivanjem "Ko ne skače taj je peder" i "Ubij pedera", a sve u svjetlu predstojeće "Parade ponosa", koja će u nedelju biti održana u Beogradu.

Na sjevernoj tribini stadiona bio je okačen transparent: "Kleo nikad za Srbiju".

U takvoj, najblaže rečeno, čudnoj atmosferi, protekao je debi Vladimira Petrovića-Pižona na klupi Srbije. Ni fudbalerima, bilo je to očigledno, nije bilo baš prijatno da igraju u takvom ambijentu.

Sve u svemu "navijači" nisu ni zaslužili bolji rezultat, a to bi se moglo reći i za igrače! Doduše, oni su ipak bili na znatno višem nivou.

Igra Srbije se nije promijenila dolaskom Petrovića, mada su mnogi to očekivali. Kod Antića nije išlo na posljednjim utakmicama, izgledalo je da ne može gore, ali su nas "orlovi" u petak ubijedili da može! Pokušao je Pižon sa Lomićem i Kačarom u startnoj postavi...

Stadion Partizana,
gledalaca: oko 12.000
sudija: Maksim Lajuškin (Rusija)

SRBIJA: Stojković, Lomić, Ivanović, Vidić, Luković, Kačar (od 46' Ninković), Stanković, Kuzmanović (od 79' Lazović), Krasić, Jovanović (od 46' Tošić), Žigić.

ESTONIJA: Parejko, Ran, Piroja, Kruglov, Dmitijev, Purl (od 70' Purje), Kink (od 64' Sag), Zenjov (od 87' Vunk), Vasiljev, Klavan, Jager.



Prvu veliku priliku "orlovi" su imali u 11. minutu.

Marko Lomić je pokušao iz slobodnog udarca, ali je Sergej Parejko odlično intervenisao. Međutim, ni poslije parade golmana Estonije opasnost za goste nije bila otklonjena. Krasić je ubacio loptu u kazneni prostor, Vidić sjajno reagovao glavom, ali je još bolje intervenisao Parejko.

Malo kasnije uzvratila je i Estonija, šansu je propustio Sander Purl. Vrlo dobru priliku za goste imao je u 17. minutu Sergej Zenjov, ali je povratnik na gol Srbije dobro intervenisao.

Ni to nije pomoglo da navijači prestanu sa vrijeđanjem Stojkovića.

Iako je Srbija imala prividnu inicijativu, Estonija je u prvih 20 minuta bila znatno konkretnija. Tamo Kink je pokušao iz daljine, na sreću "orlova" lopta fijuknula malo iznad prečke.

Konačno su uzvratili i Srbi. Prvo je Milan Jovanović dobro prošao po lijevoj strani, ali loše šutirao, da bi nekoliko minuta kasnije i Gojko Kačar oprobao svoj udarac sa preko 20 metara. Uz još dva pokušaja, na jednoj strani Zdravka Kuzmanovića i na drugoj Purija, od Srba i Estonaca to je bilo sve za blijedo prvo poluvrijeme. Pižon nije mogao da bude zadovoljan.

Na putu ka svlačionici nije samo Stojković "nagrađen" zvižducima, ovaj put oni su upućeni svima.

Petrović je već na početku drugog poluvremena izvršio dvije promjene u timu. Kačar i Jovanović nisu se pokazali u najboljem svjetlu, pa su svoja mjesta u timu ustupili Zoranu Tošiću i Milošu Ninkoviću.

Ove izmjene promijenile su dosta toga i igri Srbije, ali samo u prvih 15 minuta nastavka. Domaćin je postao dosta angažovaniji u napadu, a samim tim i opasniji!

Srbija prva došla do prilke za gol. Udarcu Ninkovića sa ivice kaznenog prostora, koji je završio preko gola, prethodio je prodor Krasića po desnoj strani i povratna lopta za fudbalera kijevskog Dinama.

U 60. minutu konačno su Srbi postigli gol. Poslije kornera, lopta se odbila do Kuzmanovića, "vezista" Srbije je opalio sa nekih 20-ak metara, pogodio Žigića, lopta je promijenila pravac taman toliko da Parejko ostane na pogrešnoj nozi i pogledom je isprati u svoju mrežu.

Samo tri minuta kasnije prvi šok!

Nije se još ni stišalo radovanje na stadionu Partizana, a navijači Estonije su poskakali sa svojih sjedišta. Tarmo Kink postigao je fantastičan gol sa oko 30 metara. Stojković je ostao ukopan dok je gledao kako ga lopta prelijeće i propada pod prečku - 1:1

U 73. minutu nevjerica na tribinama. Estonija je povela sa 2:1!

Nekako je srpska odbrana uspjela da se odbrani posle udarca Kaimara Saga, ali kada je isto učinio Konstantin Vasiljev. Spasa nije bilo! Vezni igrač Estonije bio je malo izvan kaznenog prostora po sredini gola, vidio je rupu kroz šumu nogu, šutirao i pogodio.

Sve što su Srbi zamislili i pokušali da urade do kraja nije uspjelo... To se ne može reći i za Estonce, ali ovaj put uz veliku pomoć srpskih igrača Stojkovića i Lukovića. Nisu se razumjeli njih dvojica u 90. minutu pa je igrač Zenita u namjeri da vrati loptu, glavom savladao svog golmana - 1:3 i smijeh na stadionu!

Kako je počelo tako se i nastavilo - prozivkama među srpskim navijačima. Sa jedne strane "Tole, odlazi", a sa druge "Kleo Srbine"...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC