• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Real hladi šampanjac!

Real Madrid pobedom u Santanderu (0:2) jednom rukom prigrlio novu titulu. Valensija nastavila da se bruka i rasprodaje ugled.

 PRIMERA: Real hladi šampanjac! Izvor: MONDO

Pet kola pre kraja Primere Madridjani imaju 72 boda, deset više od Viljareala, koji je u nedelju savladao Valjadolid (2:0), odnosno 11 više od Barselone, koja je nakon subotnjeg remija sa gradskim rivalom Espanjolom pala na treće mesto.

To znači da ekipu Bernda Šustera samo čudo može da spreči da prokocka ogromnu prednost i da ne uspe da se okiti 31. šampionskoj titulom u istoriji kluba.

Nedeljni meč 33. kola na stadionu “El Sardinero”, odlično je počeo za Madridjane, koji su preko kapitena Raula Gonzalesa Blanka u 14. minutu došli u vodjstvo, da bi u sudijskoj nadoknadi vremena Iguain “overio” pobedu.

Holandjanin Vesli Snajder i Gago su kombinovali na sredini terena i izbacili Robinja na krilo. Brazilac se stuštio ka šesnaestercu i uputio centaršut, koji je Raul u svom stilu “laganim dodirom” pretvorio u pogodak. Iguain je samo potvrdio možda i najvažniji trijumf ove sezone.

“Žuta podmornica” je golovima Nihata Kavečija i Santija Kazorle savladala Valjadolid na “El Madrigalu” i zasela na drugu poziciju tabele sa bodom više od Barse. “Fenjeraš”

Levente se kasno probudio i osvojio bodove u dvoboju sa četvrtfinalistom Kupa UEFA Hetafeom. “Div” iz predgradja Madrida nije imao ni promil šansi protiv ekipe Hose Anhel Morena, koji su pogocima Huanme, Bersona i Leona stigli do sedmog ovosezonskog trijumfa. Počasni gol za goste postigao je Red iz jedanaesterca.

“Het-trik” Danijela Guize bio je presudan za pobedu Majorke na gostovanju kod Mursije (3:1), koja je pretposladnja na tabeli i sa minimalnim šansama za opstanak. Sličan problem do kraja prvenstva imaće i Osasuna, koja je na svom terenu pogotkom Serhija sa “kreča” poražena od Deportiva rezultatom 1:0.

Valensija je nastavila da se bruka i rasprodaje ugled. Još jednu gorku pilulu u vidu "pet lakih komada" četa Ronalda Kumana popila je u Bilbaou (5:1) i sada je samo dva boda od timova koji se nalaze u zoni ispadanja.

Ni ovog puta Holandjanin, koji će uprkos osvajanju Kupa Kralja po završetku sezone gotovo sigurno završiti svoju misiju na "Mestalji", nije pružio šansu Nikoli Žigiću. Srpski reprezentativac debakl svoje ekipe odgledao je sa klupe za rezervne igrače.


REZULTATI 33. KOLA PRIMERE:
Levante - Hetafe 3:1
/Huanma 41, Berson 44, Leon 53 – Red 59pen/

Osasuna - Deportivo 0:1
/Serhio 64pen/

Mursija - Majorka 1:4
/Bajano 89 – Guiza 8,46, 86, Arango 18/

Viljareal - Valjadolid 2:0
/Nihat 16, Kazorla 46/

Rasing - Real Madrid 0:1
/Raul 14/

Atletik Bilbao - Valensija 5:1 (1:0)
/Martinez 19, Ljorente 50, 66, Iraola 85, Aduric 90 - Vilja 75/

U subotu:
Atletiko Madrid - Betis 1:3
/Aguero 26 - Huande 14, Sisko 49, Kapi 66/
Barselona - Espanjol 0:0
Saragosa - Rekreativo 3:0
/Garsija 2, Oliveira 20, 71/
Sevilja - Almerija 1:4
/Kanute 73 - Alveš autogol 24, Negredo 47, 66, Ortiz 62/

TABELA: Real Madrid 72, Viljareal 62, Barselona 61, Atletiko Madrid 54, Rasing 53, Sevilja 51, Almerija 48, Atletik Bilbao 46, Espanjol 46, Deportivo 46, Betis 44, Majorka 44, Hetafe 41, Osasuna 40, Valensija 39, Valjadolid 39, Rekreativo 37, Saragosa 37, Mursija 29, Levante 25.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC