• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpul pred stečajem

Ukoliko do 15. oktobra ne bude prodat, Liverpul će automatski otići u stečaj i bće mu oduzeto devet bodova u šampionatu Engleske.

 Liverpul pred stečajem Izvor: MONDO

To bi uslovilo da se najtrofejniji engleski klub posle sedam odigranih kola nadje na poslednjem mjestu u Premijer ligi sa minus tri boda i da se u nastavku prvenstva bori za opstanak.
Predsjednik Liverpula Martin Brogton danas je saopštio da će najveći povjerilac kluba, Kraljevska banka Škotske, narednog petka pokrenuti stečajni postupak, ukoliko do tada ne bude potpisan kupoprodajni ugovor sa američkom kompanijom Nju Ingland sport venčers, koja je vlasnik čuvenog bejzbol tima Red soks.
Kraljevska banka Škotske dala je Liverpulu kredit od 370 miliona evra. On je više puta bio reprogramiran, ali je banka sada odlučila da otjera klub sa Enfild rouda u bankrot ukoliko ga do narednog petka ne preuzmu novi vlasnici.

Upravni odbor Liverpula odlučio je da proda klub Amerikancima za 300 miliona funti, ali su se sadašnji vlasnici, Amerkanci Tom Hiks i Džordž Džilet, žalili sudu i na taj način automatski zaustavili proces prodaje. Hiks i Džilet ne dozvoljavaju da klub bude prodat za manje od 600 miliona funti.

Ukoliko Visoki kraljevski sud naredne sedmice prihvati prigovor vlasnika Liverpula, od prodaje neće biti ništa, bar ne u ovom trenutku, i klub će praktično bankrotirati i dobiti stečajnog upravnika.
Takvu sudbinu prošle godine je doživio Portsmut, kome je oduzeto devet bodova i do kraja prvenstva to nije uspio da nadoknati, zbog čega je sada drugoligaš.

(Tanjug)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC