• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitka za Đenovu: Pobjeda, krah ili opet remi?

U prethodnih 20 godina, u duelima Italije sa jedne, odnosno SR Jugoslavije, SCG i samostalne Srbije sa druge strane, nije bilo pobjednika.

 Bitka za Đenovu: Pobjeda, krah ili opet remi? Izvor: MONDO

Tri meča, od čega dva zvanična i tri remija.

Da li će u četvrtom pokušaju neko nekoga da pobijedi?

To ćemo saznati u utorak kasno uveče, s ozbirom na to da duel Italija - Srbija na stadionu Luiđi Feraris u Đenovi počinje u 20.50.

Srbija će na popularni Marasi istrčati još ošamućena od tri šamara koja je u petak dobila od "nekih tamo" Estonaca na stadionu Partizana (1:3).

Poslije svega jednog osvojenog boda u dva meča u srpskoj prijestonici, protiv Slovenije (1:1) i Estonije (1:3), "orlovi" ne mogu čak ni remi na Marasiju da smatraju kao uspjeh, ako se sve posmatra kroz tabelu Grupe C.

Ipak, veći uspjeh biće za novog selektora Vladimira Petrovića Pižona da stabilizuje atmosferu i povrati samopouzdanje ekipi, poslije svega što se dogodilo u Beogradu.

"Svjestan sam koliko smo razočarali zbog poraza od Estonije u Beogradu. Ipak, neću nikad ni pomisliti da ova reprezentacija nema kvalitet. Italija nije bolja od nas ni individualno, ni timski. Trebalo bi samo da se konsolidujemo i nekako vratimo psihološki na nivo koji smo imali u prethodnim kvalifikacijama", rekao je igrač sredine terene Srbije Miloš Krasić novinarima u Đenovi.

Stoper Aleksandar Luković, strijelac autogola protiv Estonije, dodao je da "orlovi" nisu zaboravili da igraju fudbal.

"Po mišljenju mnogih, derbi u Italiji dolazi u nevrijeme. A, možda je baš pozitivna stvar što u teškom trenutku, poslije neočekivanog poraza, dolazi utakmica koja budi najveći mogući motiv u nama. Mi nismo zaboravili da igramo fudbal. Takve stvari se događaju u fudbalu, ali priznajem da nam je mnogo teško palo", naveo je Luković.

Fudbaler sredine terena Zoran Tošić ocenio je da ekipa mora da povrati samopouzdanje.

"Ono što je bilo i prošlo, treba da ostane iza nas. Pred utakmicu protiv Italije ne bi smjelo da se priča o Estoniji, šta god da nam se dogodilo. Treba da podignemo glavu, da opet počnemo da vjerujemo u sebe i na teren uvek izađemo ubijeđeni da možemo do pobjede. Čak ni favorit kakav je Italija ne bi smjela da nas uplaši", zaključio je Tošić.

Selektor Srbije Vladimir Petrović Pižon u duelu protiv Italije neće moći da računa na štopera Nemanju Vidića zbog žutih kartona.

"Mi smo reprezentacija jednog ponosnog naroda. Ukoliko utakmici priđemo žestoko i uz pobjednički mentalitet, možemo da se nadamo povoljnom rezultatu", rekao je Stanković italijanskim novinarima.

Stanković je istakao da je poznavanje italijanskih igrača "važno oružje" u predstojećem meču.

"Moji saigrači dobro poznaju Italijane i svesni su njihovih kvaliteta. Moramo da budemo veoma oprezni", rekao je Stanković.

"Iako igramo kao gosti, spremni smo za meč sa Italijanima i pokušaćemo da iskoristimo i kaznimo svaku njihovu grešku", rekao je Stanković

Italijani jesu oprezni. Oni su izračunali da sa zemljama bivše SFRJ, od njenog raspada, imaju negativan skor! Od 1990. godine, do danas, "azuri" su protiv Srba, Hrvata, Bosanaca, Slovenaca, Crnogoraca i Makedonaca zabilježili nimalo prijatan skor od četiri pobjede, šest remija i šest poraza.

Protiv srpske reprezentacija imaju 0-3-0.

"Pred nama je duel protiv ekipe koja je 'ranjena', a nama bi više odgovoravalo da nije tako. Stvari su se sada dodatno zakomplikovale u našoj grupi", rekao je selektor Italije Ćezare Prandeli italijanskim novinarima.

"Moramo da budemo odlučniji ispred protivničkog gola", istakao je Prandeli, koji je protiv Sjeverne Irske u napad svoje ekipe stavio Đanpaola Paciniji i Marka Borijela.

Italijanski mediji najavili su da će Prandeli u utakmici protiv Srbije u napad staviti Antonija Kasana, ljubimca navijača domaće Sampdorije i da će Kasano igrati u tandemu sa Pacinijem, koji takođe igra za Sampdoriju. Takođe, zbog povrede neće moći da igra jedan od ključnih igrača sredine terena Danijele De Rosi.

"Za mene je uvijek prednost kada u napadu igram sa Antonijom. Tada tačno znam gdje će da bude na terenu, a i on zna kako da mi pošalje loptu", naveo je Pacini.

Tri boda u Đenovi u velikoj mjeri vratila bi Srbiju na kurs prema Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine. Remi, s obzirom na to da je tek četvrto kolo u pitanju, ne bi matematički izbacio Srbiju iz trke, ali im ne bi ni poboljšao izglede.

Poraz? Suvišan je komentar.

GRUPA C

U utorak:

Farska Ostrva - Severna Irska (16.00)
Italija - Srbija (20.50)
Estonija - Slovenija (21.30)

TABELA

Italija 3-2-1-0 (7:1) - 7
Estonija 3-2-0-1 (6:4) - 6
Severna Irska 2-1-1-0 (1:0) - 4
Srbija 3-1-1-1 (5:4) - 4
Slovenija 3-1-1-1 (6:3) - 4
Farska Ostrva 4-0-0-4 (2:15) - 0

(MONDO

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC