• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljekar Partizana: Ne dam Kleu da igra u petak

Ljekar će tražiti poštedu za Klea u petak, da ga sačuva za Bragu i Crvenu zvezdu. Ljubomir Fjesa ponovo sa ekipom!

 Ljekar Partizana: Ne dam Kleu da igra u petak Izvor: MONDO

Poslije nekoliko slobodnih dana, fudbaleri Partizana počeli su da se spremaju za napornu seriju koja ih očekuje u narednim danima, a počev sa prvenstvenom utakmicom protiv Smedereva u petak u Humskoj.

Trener Aleksandar Stanojević nema cijelu ekipu na raspolaganju. Vladimir Stojković i Radosav Petrović su sa reprezentacijom Srbije u Đenovi, Džozef Kizito je igrao za Ugandu protiv Kenije (0:0) u kvalifikacijama za Kup afričkih nacija, dok je Moreira bio uz svoju selekciju - Gvineju Bisao u meču protiv Angole.

Stefan Savić je sa reprezentacijom Crne Gore, koja igra na Vembliju protiv Engleske, dok je Aleksandar Lazevski u makedonskom stroju.

Nekolicina igrača je bila na poštedi, a neki su i dalje povrijeđeni. To se prije svega odnosi na Mladena Krstajića i Pjera Boju, a pitanje je i da li će Kleo biti u postavi protiv Smedereva.

Ljekar crno-bijelih Sead Malićević rekao je novinarima da Kleo već duže vrijeme ima problem sa desnim koljenom i da će lično insistirati da on ne igra protiv Smedereva!

"Riječ je o istrošenosti jedne hrskavice u koljenu. To ga ne ugrožava posebno, ali ćemo neke aktivnosti i terapije morati da primjenimo. Sa medicinske strane Kleov nastup nije pod znakom pitanja, ali ja ću se upinjati da ne igra u petak da ne uznemiri dodatno koljeno. Kleo nam treba za, da tako kažem, značajnije utakmice koje nas očekuju (najprije Braga u Ligi šampiona, potom derbi sa Crvenom zvezdom) i zato bi ga valjalo poštedjeti da bismo ga imali onda kad nam bude najviše potreban", rekao je Malićević.

Kamerunac Pjer Boja takođe je van stroja, ali ljekar ga hvali za profesionalan odnos i to što pazi na svoje zdravlje.

"Vidjećemo da li će on biti spreman za petak, ali njegovo koljeno se sasvim dobro oporavlja. Nijedan tretman nije propustio, pa i onda kada je imao slobodne dane makar dio dana je bio posvećen terapijama i on će vrlo brzo biti u pogonu", rekao je Malićević, dodajući i da se desni bek Aleksandar Miljković oporavio i da je u ponedjeljak imao prvi trening sa ostatkom ekipe.

Mladen Krstajić je i dalje povrijeđen i njega takođe ne bi trebalo očekivati u petak u sastavu u meču protiv Smedereva.

Pristalice crno-bijelih boja nestrpljivo čekaju povratak zadnjeg veznog Ljubomira Fejse, pogotovo poslije informacija da je holandski Vitese zainteresovan za reprezentativca Petrovića.

Ljekar crno-bijelih kaže da će Fejsa u sredu ići na testiranje, na mašinu za provjeru jačine mišića i da njegov oporavak, poslije povrede aprila ove godine u meču selekcije Srbije protiv Japana, teče odlično.

Malićević je čak nagovijestio mogućnost da se, mimo očekivanja, Fejsa vrati na teren do kraja jesenje polusezone!

"Ljekar koji ga je operisao protivi se tome da se igrači sa takvim povredama vraćaju na teren ranije od šest mjeseci. Međutim, imamo realne okolnosti i očekivanja da se vrati u ovoj polusezoni, pa makar to bilo i simbolično, na jedan minut, možda i protiv Arsenala, zašto ne?", rekao je Malićević, ali je podvukao: "U svakom slučaju, nećemo žuriti i ništa ne bismo radili na uštrb zdravlja igrača".

Fejsa se u ponedjeljak priključio radu sa ekipom, naravno po potpuno odvojenom programu, koji je napravljen specijalno za njega.

"Program smo mu napravili u dogovoru sa ljekarskom službom i uz neprekidno praćenje svih parametara. Ipak je on imao tešku povredu pucanja prednjih ukrštenih ligamenata, koja zahtijeva dugotrajno i pažljivo liječenje i oporavak", rekao je kondicioni trener Dejan Ilić.

Kada je izašao iz svlačionice u "Zemunelu" saigrači su Fejsu dočekali aplauzom. "Ha, ha, dobro su me dočekali, hvala im. Prošlo je četiri i po mjeseca od operacije, sada ide super oporavak. Ovdje ću sada da radim, zadovoljan sam i samo tako da nastavim. Za sada samo malo trčkaranje, malo rad sa loptom, teretana. Konačno malo i lopta, nisam izgubio neku tehniku, baš sam radostan kad je dobijem... Igra mi se! Ljekar koji me je operisao kaže da je sve perfektno", rekao je vječito nasmijani Fejsa.

Oporavak je naravno bio dosadan, ali Fejsa kaže da mu je brzo prošlo vrijeme. Uz njega je bila vjerenica, koju je nazvao "ženom".

Na čuđenje novinara da li se u međuvremenu oženio, Fejsa se osmehnuo i odgovorio: "Vjerenica, vjerenica, još malo...".

Fejsa će u Beogradu biti mjesec dana, potom će još mjesec dana ići na oporavak i očekuje da od januara ponovo istrči na teren. "Ne žurim, nema potrebe, samo da se potpuno oporavim".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC