• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Grbavica" postaje Mercedes Arena?

Ukoliko pregovori rukovodstva sarajevskog Željezničara i njemačke kompanije budu uspješni, biće izgrađen novi stadion na "Grbavici" vrijedan od 60 do 80 milina evra!

 "Grbavica" postaje Mercedes Arena?  	   Izvor: MONDO

Već nekoliko mjeseci traju pregovori između Uprave Želje i njemačke konstruktorske kompanije oko izgradnje novog stadiona u sarajevskom naselju "Grbavica", piše "Avazov Sport".

Konstruktori iz Njemačke dali su predlog projekta, a glavni sponzor trebala bi postati tvornica automobila "Mercedes". To praktično znači, da bi se novi stadion trebao zvati "Mercedes Arena" u koji bi bilo uloženo od 60 do 80 miliona evra.

Takođe u nacrtu novog stadiona planiran je veliki podzemni parking, kao i podzemno grijanje za teren. Sam projekat "Mercedesa" trebao bi osigurati posao za oko 200 ljudi svakog dana, nezavisno od utakmica.

Jedini uslov koji traže njemački investitori jeste da im se dodijeli koncesija na 35 godina, nakon čega bi Željo postao vlasnik fudbalskog hrama.


Osim stadiona, novi izgled dobio bi i pomoćni teren "Grbavice". Umjesto jednog bila bi dva terena, kao i trim staza, a u planu je izgradnja i manjeg hotela.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC