• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

U čast ubijenom Eskobaru istetovirao dres!

Kolumbijac istetovirao na svom tijelu dres sa brojem 2 koji je nosio Andreas Eskobar, fudbaler ubijen poslije Svetskog prvenstva u SAD 1994. godine.

 U čast ubijenom Eskobaru istetovirao dres!  Izvor: MONDO

Fudbalski navijači su spremni da iz ljubavi prema igračima i klubu urade svašta. Najnoviji dokaz ovoj tvrdnji dolazi iz Kolumbije.

Jedan Kolumbijac istetovirao je na svom tijelu klupski dres Andreasa Eskobara, kolumbijskog reprezentativca koji je ubijen poslije Mundijala u SAD 1994. godine samo zato što je postigao autogol.

U znak sjećanja i poštovanja prema Eskobaru, navijač kolumbijskog kluba Atletiko Nasional, Felipe Alvarez, istetovirao je klupski dres pokojnog fudbalera sa brojem 2 na leđima.

Felipe je tetovažu ponosno pokazao na prvoj narednoj utakmici Atletiko Nasionala, a ostali navijači su mu oduševljeno klicali.

Eskobar je ubijen u Medelinu poslije povratka sa Svjetskog prvenstva u SAD, a nagađa se da je ubijen zbog autogola u meču protiv domaćina Mundijala. Kolumbija je taj meč na kraju izgubila 1:2 i ispala iz daljeg takmičenja.

Pretpostavlja se da je ubijen zbog tog autogola i da je ubistvo organizovala kolumbijska mafija. Ipak, to nije dokazano, ali je ubica Umberto Munjoz Kastro osuđen na 43 godine zatvora. Kazna mu je potom smanjena na 26 godina, a poslije 11 godina izašao je zbog dobrog vladanja.

Eskobar je posthumno dobio nekoliko nadimaka - "Fudbalski džentlmen" i "Fudbalski vitez", a njego dres sa brojem 2 proglašen je "besmrtnim".

Sa 27 godina potpisao je za Milan i bio je prvi kolumbijski fudbaler u italijanskom i evropskom gigantu. Ali, nikada nije dočekao da zaigra za Milan. Ubijen je.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC