• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Italijani: Ko im je dozvolio da uđu u zemlju?

Gradonačelnica Đenove pita se "kako je moguće da je kriminalcima bilo dozvoljeno da uđu u Italiju?".

 Italijani: Ko im je dozvolio da uđu u zemlju? Izvor: MONDO

U srpskoj, ali i italijanskoj javnosti vodi se rasprava o incidentima u Đenovi, prije, za vrijeme i poslije utakmice Italija - Srbija, a neka od pitanja su: zašto policija nije reagovala ranije i kako je moguće da su huligani na tribine unijeli sve i svašta, uključujući klješta!?

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Roberto Maroni izjavio je da je policija u Đenovi u utorak, bez žestoke intervencije, "izbjegla masakr" na utakmici, koja je prekinuta u 6. minutu poslije dviljanja dijela navijača iz Srbije, navijača Crvene zvezde.

Opoziciona Demokratska partija je od Maronija zatražila objašnjenje "kako je moguće da su huligani ušli u Italiju, Đenovu i na stadion sa oružjem i da niko nije bio u stanju da ih zaustavi niti oružje zaplijeni".

"Još jednom je nasilje porazilo sport. Neko bi trebalo da objasni zašto", saopštila je Demokratska partija.

Udruženje policajaca je ocijenilo da su huligani morali biti zaustavljeni prije stadiona, gdje nije bilo prostora za intervenciju čuvara reda.

Gradonačelnik Đenove Marta Vinćenci je upitala: "Ko je tim kriminalcima dozvolio da dođu u Italiju?".

"Nije moguće dozvoliti da dijelovi grada budu uništeni, uz bacanje sjenke na fudbal. Mislim da na višem nivou nije bilo sposobnosti da se ti kriminalci identifikuju", rekla je Marta Vićenci.

Ona je izjavila da je nekoliko sati prije početka utakmice telefonirala šefu gradske policije, jer su grupe pijanih Srba bacale flaše na spomenike i mokrile u centru Đenove.

"Rečeno mi je da je policija tamo, ali da se radi o kriminalcima, zbog čega je bolje izbjeći incidente", izjavila je Marta Vićenci

Ministar spoljnih poslova Italije Franko Fratini razgovarao je telefonom sa srpskim kolegom Vukom Jeremićem i izrazio mu razočaranje zbog incidenata koji su se dogodili sinoć na fudbalskoj utakmici između Italije i Srbije u Đenovi.

Ambasada Italije u Beogradu saopštila je da Fratini Jeremiću "prenio veliko razočaranje italijanske Vlade i ogorčenost italijanskog javnog mnjenja povodom veoma ozbiljnih i neprihvatljivih incidenata koje su juče u Đenovi izazvale radikalne grupe srpskih navijača".

"Jeremić je još jednom prenio formalno izvinjenje Vlade Srbije zbog tih događaja, naročito ako se uzme u obzir da su se oni odigrali u zemlji kao što je Italija, za koju je Srbija naročito vezana i koja snažno podržava evropske težnje Beograda", navodi se u saopštenju italijanske ambasade.

Kako se navodi u italijanskom saopštenju, Jeremić je prenio Fratiniju da Vlada Srbije, poslije utvrđivanja pojedinačnih odgovornosti, neće prezati od toga da preduzme radikalne mjere prema kriminalcima koji su izazvali incidente.

(agencije)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC