• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan "Grozni": Zbog Srbije protiv "orlova"?!

"Nemam ništa protiv Italije, već protiv svoje reprezentacije. Ali volim svoju zemlju", navodno je rekao vođa srpskih huligana u Đenovi!

 Ivan "Grozni": Zbog Srbije protiv "orlova"?! Izvor: MONDO

Čovjek koji je zgrozio sve ljubitelje fudbala u Srbiji i Evropi, Ivan Bogdanov zvani Coi, navodno je dao izjavu italijanskim medijima u kojoj je potvrdio da incident u Đenovi nema nikakve veze sa "azurima".

Tetovirani vođa podgrupe Delija "Ultras", koji je kliještima reckao zaštitnu ogradu na stadionu Marasi, nalazi se u ženskom zatvoru u Italiji i čeka odluku suda. Italijanskim istražiteljima će saopštiti svoje razloge za nasilničko ponašanje, koje je dovelo do prekida kvalifikacione utakmice između Italije i Srbije.

Prethodno je navodno izjavio "Datasportu" da incidenti nisu bili upereni protiv selekcije Italije.

"Nemam ništa protiv Italije, već protiv svoje reprezentacije. Ali volim svoju zemlju", rekao je Bogdanov, koga je italijanska štampa prozvala "Zvijer" ili "Ivan Grozni".

LIK I DJELO IVANA BOGDANOVA

Što se tiće samog Boganova, Blic piše da se on sumnjiči se da je bio i jedan od predvodnika napada na Ambasadu SAD u Beogradu 2004. godine.

Bogdanov, prema podacima istražnih organa, jedan je od vođa ekstremne navijačke grupe Crvene zvezde "Ultras bojs" i pripadnik Pokreta "1389".

U krivičnim prijavama je zavedeno da je Bogdanov, koji je po obrazovanju drvni tehničar, nezaposlen ili da radi povremeno kao pripadnik obezbjeđenja, ali se ne navodi u kojoj firmi.

List navodi da je policija do sada protiv njega podnijela pet krivičnih prijava, između ostalog, zbog napada na policajca, trgovine drogom i krađe.

Protiv njega je podneseno i nekoliko prekršajnih prijava, između ostalog, i zbog držanja opasnih životinja bez dozvole.

Bogdanov je, prema podacima istražnih organa, učestvovao u mnogim rušilačkim pohodima u Beogradu - prilikom samoproglašenja nezavisnosti Kosova i Metohije 2004. godine, ili protesta protiv hapšenja Radovana Karadžića 2008. godine.

"Ultras bojse", čiji je Bogdanov pripadnik, predvodi Marko Vučković, zvani Mare, koji je učestvovao u probijanju policijskog kordona ispred Savezne skupštine i demoliranju RTS-a 5. oktobra 2000. godine.

Trenutno, u Srbiji ima između dvije i po i tri hiljade ekstremnih navijača, koji su uvijek u pripravnosti, i sa maskama na licima, bejzbol palicama, pirotehničkim sredstvima, noževima i pištoljima čekaju komandu vođe, piše "Blic".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC