• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Liverpulove legende jasne: Kako neko može da pomisli da otme ovakvu sezonu?

Autor mondo.rs

Ako se njih dvojica pitaju, Liverpul je šampion!

 Premijer-liga-Liverpul-sampion-izjave-Keni-Dalglis-i-Robi-Fauler Izvor: SHAUN BOTTERILL/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Odigrano je 29 kola u Premijer ligi, a Liverpul ima ogromnu prednost. Do sada su osvojili 82 boda, što je čak 25 više od najbližeg pratioca, Mančester sitija.

Ako ćemo da se bavimo matematikom, Liverpulu su još dvije pobjede dovoljne da bude šampion. Zapravo, postoji teorija da su im i samo tri boda, iz meča sa Mančester sitijem, dovoljna da obezbijede trofej. Tada ''Građani'' ne bi mogli da ih stignu, bez obzira na ostale rezultate.

Možda će vas zanimati

To je jasno i dvojici bivših fudbalera Liverpula, Keniju Dalglišu i Robiju Fauleru, igračima koji su godinama bili miljenici Enfilda. Na tom stadionu se titula čeka 30 godina, a Premijer liga nije osvojena nikada.

Zato su navijači Liveprula u dodatnim problemima zbog prekida prvenstva. Šta ako se sezona prekine i četa Jirgena Klopa ne bude proglašena za šampiona Engleske?

''Da li neko ko nema interes od toga mogao da pomisli da je najpravednije rješenje da se Liverpulu uskrati titula u ovoj sezoni Premijer lige? Oni su fantastično odigrali 29 mečeva i imaju 25 poena prednosti.'', napisao je Dalgliš u kolumni.

On je istakao da ne postoji idealan scenario u ovom slučaju, ali da zna šta bi bilo najmanje dobro rješenje.

''Treba da završimo sezonu, makar to značilo da se igra svako drugo veče tokom maja, pa možda čak i u junu. To nije idealno, ali bi klubovi imali iste uslove. Najgore rješenje bi bilo poništiti sezonu i ne dodijeliti titulu nikome'', zaključio je nekadašnji fudbaler.

Rekorder po broju nastupa za reprezentaciju Škotske je u nastavku teksta istakao da je zdravlje najbitnije i da ga ne treba ugrožavati zbog fudbala. On je dodao i da je potrebno da što više ljudi bude zdravo i na sigurnom u ovim trenucima.

Slično mišljenje ima i Robi Fauler, napadač koji će zauvijek biti upamćen po onoj proslavi gol kada je simulirao upotrebu kokaina.

''Siguran sam da ne postoji fudbalski navijač u ovoj zemlji koji ne misli da je Liveprul šampion. Oni su praktično već osvojili titulu. Nema dileme, jedino ispravno rješenje je dodeliti trofej Liverpulu'', rekao je Fauler koji je u karijeri nosi i dres Mančester sitija.

Fauler je dodao da je on imao značajnu ulogu u klubu tokom prethodne tri decenije, kada trofej Premijer lige nije stizao na Enfild. To mu daje mogućnost da sagleda koliko pehar znači navijačima, a po njegovim riječima, ovosezonski Liverpul je najbolja ekipa koja je osvojila Premijer ligu od njenog osnivanja.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC