• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sud naredio privođenje Zvezdana Terzića

Okružni sud u Beogradu izdao je naredbu da se bivši predsednik FSS Zvezdan Terzić prinudno dovede na saslušanje kod istražnog sudije.

 Sud naredio privođenje Zvezdana Terzića Izvor: MONDO

Kako je agenciji Tanjug objašnjeno u sudu, još nisu ispunjene procesne pretpostavke da se za Terzićem raspiše sudska poternica, odnosno da se pokrene istraga i da mu se odredi pritvor, pošto sud čeka određene policijske izveštaje.

Protiv Terzića je na snazi policijska poternica, pošto je više od dva meseca u bekstvu, a sudski poziv za saslušanje nije primio jer nije pronađen na prijavljenoj adresi.

U ponedeljak je u Okružnom sudu u Beogradu saslušan bivši sekretar Zajednice prvoligaša Milovan Nikodinović, protiv kog je nedavno pokrenuta istraga zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja pomogao Terziću da protivpravno pribavi imovinsku korist.

Nikodinović je izneo odbranu u odnosu na tvrdnje tužilaštva da je 1998. godine pomogao tadašnjem direktoru OFK Beograda da protivpravno prisvoji 1,1 milion maraka od transfera Vanje Grubača u Hamburg, a taj novac trebalo je da pripadne klubu sa Karaburme.

Istražni sudija doneo je 13. aprila rešenje o srpovođenju istrage i odredio mu pritvor do 30 dana zbog mogućeg uticaja na svedoke u toku istrage. Nikodinović tada nije saslušan zbog zdravstvenih problema sa srcem i pritiskom i bio je upućen u zdravstvenu ustanovu radi lečenja.

Nikodinović je, posle saslušanja u Palati pravde, tokom kojeg je odbacio tvrdnje tužilaštva, vraćen u bolnicu Okružnog zatvora u Beogradu.

Njega optužnica tereti da je raskinuo Grubačev ugovor sa OFK Beogradom bez znanja i odluke tročlane arbitražne komisije, koja je trebalo da odluči o tome. Na osnovu te, lažne odluke, Nikodinović je izdao dozvolu za odlažak igrača u inostranstvo, iako je Grubač prema važećem ugovoru još bio igrač OFK Beograda, a lažno je prikazano da je slobodan.

Nikodinović je tako omogućio Terziću da na osnovu ugovora između OFK Beograda i Hamburga o angažovanju Grubača, na ime obeštećenja dobije dva gotovinska čeka.

Terzić je čekove unovčio u Nemačkoj, ali ih nije uplatio na račun kluba, već ih je zadržao za sebe i time pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od pomenutih 1,1 milion maraka.

(Tanjug, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC