• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve dozvolio Pjaniću da napusti Italiju: Otišao kući u Luksemburg?

Autor mondo.ba

"Stara dama" je dala dozvole Miralemu Pjaniću, Gonzalu Iguainu i Samiju Kediri da napuste karantin nakon što su testirani na koronavirus.

 Juventus dao dozvole Miralem Pjanić, Gonzalo Iguain, Sami Kedira da napuste Italiju Izvor: Guliver/Getty Images/Francesco Pecoraro/Stringer

List "Republika" je objavio u četvrtak popodne da je Iguain zaustavljen na aerodromu u Torinu, gdje je probao da se ukrca u privatni avion na putu za Argentinu, čime je prekršio pravila karantina.

Uz Argentinca i njegovu porodicu bio je i saigrač Rodrigo Bentakur u pratnji najbližih, prenijela je "Gazeta delo Sport".

Možda će vas zanimati

Međutim, Juventus je iz više izvora uvjeravao - uključujući i pomenuti sportski dnevnik - da je riječ o nesporazumu.

Iguain, Pjanić i Kedira svi su u izolaciji otkako je Danijele Rugani postao prvi igrač Serije A koji je 11. marta bio pozitivan na koronavirus, da bi potom prije nekoliko dana ustanovljeno da je i Francuz Blez Matuidi pozitivan.

Od prvog slučaja je prošlo sedmicu dana i pomenuti trojac je bio negativan na COVID 19, pa je Iguainu, Pjaniću i Kediri dozvoljeno da napuste Italiju i da se pridruže svojim porodicama.

Iguain je navodno tražio posebno dopuštenje zbog bolesti majke da ode u Argentinu, a "Tutosport" je istakao da mu je "Stara dana" osigurala avion.

Kristijano Ronaldo je u samoizolaciji u Portugalu, a do večeras nije bilo poznato šta će učiniti reprezentativac Bosne i Hercegovine. Pitanje je bilo da li će se vratiti u BiH ili ostati u Torinu, ali on se prema tvrdnjama sarajevskih medija odlučio na odlazak u Luksemburg, gdje je proveo najveći dio života otkako je napustio BiH zbog rata. 

Sinoć se javio se putem društvernih mreža iz Torina i govorio o važnosti ostanka u svojim domovima kako bi se zaustavilo širenje koronavirusa.

Iako su igrači negativni, javnost u Italiji je nezadovoljna što je zvijezdama Juvea omogućeno da napuste zemlju iako je svima ostalima naređeno da ostanu kod svojih kuća.

Oko 3.000 ljudi dosad je umrlo u Italiji nakon pandemije COVID-19.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC