• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Srbi protiv Grka u drugom kolu Intertoto kupa

Naš predstavnik pokušaće da preko grčkog i italijanskog tima stigne u kvalifikacije za Kup UEFA. Intertoto kup ove godine će se igrati poslednji put.

 Srbi protiv Grka u drugom kolu Intertoto kupa Izvor: MONDO

Tim koji se iz srpske Meridian Superlige plasira u Intertoto kup, igraće u drugom kolu tog takmičenja protiv rivala iz Grčke, odlučeno je žrebom koji je u ponedeljak obavljen u sedištu Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) u Nionu.

Intertoto kup će sledeće sezone biti igran poslednji put, a Srbija će imati jednog predstavnika, koji će biti slobodan u prvom kolu.

Mečevi prve runde na rasporedu su 21. i 22. juna, a revanši nedelju dana kasnije. Prvi dueli drugog kola biće odigrani 5. i 6, a revanš utakmice 12. i 13. jula.


Ukoliko srpski tim bude prošao drugo kolo, u trećoj, poslednjoj rundi igraće protiv predstavnika Italije. Pobednici dvomeča trećeg kola plasiraće se u prvu rundu kvalifikacija za Kup UEFA.

Intertoto kup prvi put je igran 1995. godine, kada je francuski Bordo, predvođen Zinedinom Zidanom i Kristofom Dugarijem, iz tog takmičenja stigao do finala Kupa UEFA i izgubio od minhenskog Bajerna.

Predstavnik Srbije u Intertoto kupu biće ekipa koja osvoji četvrto ili peto mesto na tabeli.


Ako Partizan bude šampion, Zemun kao finalista Lav Kupa Srbije ide u Kup UEFA, što znači da će četvrtoplasirani tim na tabeli ići u Intertoto kup. Ukoliko Partizan bude drugi, a osvoji Kup Srbije, u Intertoto kupu će se naći petoplasirana ekipa Meridian Superlige.

Srbija će sledeće sezone imati pet predstavnika u evropskim takmičenjima. Prvak će igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, tri ekipe nastupiće u Kupu UEFA, a jedna u Intertoto kupu.

Sedam kola pre kraja prvenstva, četiri ekipe najozbiljnije konkurišu za mesto u najslabijem evrokupu. Borac i Čukarički dele četvrto mesto sa 34 boda, a slede ih Smederevo sa 32 i Mladost iz Lučana sa 31 bodom.

(Beta, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC