• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Čelsi protiv Liverpula juri prvo finale

Može li Čelsi konačno u finale Lige šampiona? Odgovor na ovo pitanje saznaćemo u utorak nakon polufinalnog duela protiv starog znanca Liverpula.

 LŠ: Čelsi protiv Liverpula juri prvo finale  Izvor: MONDO

Čelsi će imati veliki motiv jer je Liverpul već dva puta zaustavljao tim iz Londona u njihovom pohodu na evropski tron.

Utakmica između Liverpula i Čelsija u utorak naveče na Enfild Roudu biće njihov sedmi duel u posljednje četiri sezone, a ekipa Romana Abramoviča nada se tek drugoj pobedi nad "crvenima" - trijumfu koji bi ih znatno približio plasmanu u prvo finale Lige šampiona.

Plavcima će nedostajati suspendovani Esjen, ali u ekipu se nakon povreda vraćaju Didije Drogba, Mihael Balak, ali i motor ekipe Frank Lampard, koji je zbog bolesti svoje majke propustio poslednje dve prvenstvene utakmice.

Čelsi nije primio gol na posljednjih sedam utakmica Lige šampiona, a to je prema rečima njihovog veznjaka Kloda Makelelea, ono što “plavci” ne smeju da dozvole ni protiv Liverpula ukoliko žele u finale.

"Ukoliko ne primimo gol na prvoj utakmici u Liverpulu imaćemo dobru priliku da sve rešimo kod kuće. Ne smemo da razmišljamo samo o Fernandu Toresu i Stivenu Džerardu. Liverpul je snažna ekipa i upravo zbog toga njih dvojica dobro igraju“, rekao je Makelele.

Menadžer Čelsija Avram Grant smatra da ekipa treba da zaboravi na poraze protiv Liverpula u prošlosti i koncentriše se samo na ovaj duel.

"Prešli smo dug put od remija sa Rozenborgom i sada imamo priliku da pišemo istoriju i to je ono zbog čega sam uzbuđen", rekao je Grant.

Na drugoj strani menadžer Liverpula, Rafa Benitez, iako je u posljednja dva polufinala protiv kluba iz Londona izlazio kao pobednik, svestan je da na predstojećem duelu nema favorita.

"Ne mislim da smo u psihološkoj prednosti, jer Čelsi je iskusna i kvalitetna ekipa. Igrali su finale Karling kupa, došli su do polufinala i bore se za titulu i imaju dovoljno dobrih igrača sa kojima mogu da ostvare pobedu”, rekao je Benitez.

Španac se uzda u domaće navijače koji su u poslednjih osam evropskih utakmica na Enfild Roudu sedam puta uz legendarnu pesmu “You’ll never walk alone” slavili pobedu.

“Enfild je sjajan i to može biti naša prednost. Ako postignemo pogodak, a ne primimo nijedan, to će biti fantastično. Ako ne uspemo da iskoristimo svoju šansu, na Stamford Bridžu će biti vrlo teško”, dodao je španski stručnjak.

I on je imao razloga za radost jer bi u ekipu Liverpula, nakon povrede vrata, trebalo da se vrati kapiten Stiven Džerard, koji je sa šest golova trenutno najbolji strelac Lige šampiona.

Poslednjih dana u britanskim medijima pojavile su se informacije da je za Džerarda zainteresovan upravo Čelsi, ali takve priče ne opterećuju Beniteza.

"Kada smo igrali protiv Intera, pričalo se da ga oni žele, a nadam se da će isto biti i protiv Mančestera ili Barselone. On je sjajan igrač i sto odsto posvećen karijeri u Liverpulu. Spreman je za utakmicu i ako postigne odlučujući pogodak u polufinalu, možda će njegova cena još porasti”, dodao je Benitez.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC