• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl zvezda za siromašnu decu

Velike fudbalske zvezde okupile su se u Ženevi da još jednom pokažu svetu šta umeju sa loptom, ali i da pomognu deci.

 Spektakl zvezda za siromašnu decu Izvor: MONDO

Zinedin Zidan, Raul Gonzales, Erik Kantona, Robert Pires, Fabricio Ravaneli i Enco Frančeskoli još jednom su dokazali da velike fudbalske zvezde mogu da budu veliki dobrotvori.

Na inicijativu švajcarskog fudbalera Fabija Selestinija, oni su u ponedeljak u Ženevi učestvovali u humanitarnoj utakmici, čiji prihod je išao Fondaciji “4-4-2” koja pomaže deci i promoviše fudbal među najmlađom populacijom.

Za Selestinijev tim “Fondacija 4-4-2”, kojeg je s klupe vodio trener Reala Bernd Šuster, igrale su fudbalske zvezde Roberto Abondancijeri, Kontra, Karembe, Lizarazu, Laudrup, Frančeskoli, Zidan, Žordi Krojf, Raul i Kantona.

Njima se suprotstavio ol-star tim Marseja, sastavljen od bivših i sadašnjih igrača ovog kluba. Za ekipu, koju je sa klupe vodio Francuz Mišel Hidalgo, nastupili su Olmeta, Cana, Amoros, Peres, Dabo, Pires, Duran, Zenden, Ravaneli i Anderson.

Utakmica pred 18.000 navijača, u kojoj je rezultat bio u potpuno drugom planu, završena je 10:5 za ekipu Fondacije “4-4-2”, a prihod će ići za izgradnju škole na Kubi i fudbalske kampove u siromašnim predgrađima Rio de Žaneira.

Posetioci na stadionu “Ženeva”, na kojem će se ovog leta igrati tri utakmice Evropskog šampionata, mogli su da ponovo vide Kantonu kako zabija gol, sjajne paseve Laudrupa i majstorije Zidana, ali i uživaju u potezima ostalih fudbalskih zvezda.

"Sreo sam Fabija Selestinija jer naša deca idu u istu školu i saznao za ovu akciju. Meni je zadovoljstvo što sam igrao ovde i drago mi je što možemo da nešto pružimo deci kojoj je potrebna naša pomoć”, rekao je Zidan.

On je istakao da je presrećan, jer mu se konačno pružila prilika da zaigra zajedno sa svojim idolom Urugvajcem Encom Frančeskolijem.

"Igrao sam protiv njega, ali danas imam čast da igram zajedno s njim. Sjajno smo se zabavljali. On je najbolji igrač kojeg sam ikada vidio, on je moj idol”, rekao je Zizu.

“Drago mi je što je tako, ali ja sam Zidanu već rekao da je on mnogo bolji od onoga za koga kaže da je njegov idol”, uzvratio je istom merom Frančeskoli.

Zidan je na pitanje novinara da li žali što neće učestvovati na ovogodišnjem šampionatu starog kontinenta odgovorio odrečno, odbacivši još jednom mogućnost da se vrati na fudbalski teren.

“Ne žalim nimalo. Biće to sjajan turnir, ali ja sam to prošao i uspeo da osvojim trofej, a sada imam druge obaveze kojima se bavim”, rekao je Zidan.

(MONDO, www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC