• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ako je Ronaldinjo igdje prekršio pravila, onda je to fudbalski teren!"

Autor mondo.ba

Jasan je u svom stavu bio nekadašnji reprezentativac Argentine Horhe Valdano

 Horhe Valdano Ronaldinjo zatvor pravila je kršio na fudbalskom terenu Izvor: Guliver/Stuart Franklin/Bongarts/Getty Images

Ne treba posebno napominjati kakav rivalitet vlada kako između reprezentacija Brazila i Argentine, tako i u međusobnim duelima klubova iz ove dvije južnoameričke zemlje.

Međutim, ako postoji Argentinac koji je tokom rada u fudbalu više pohvala izrekao na račun brazilskih fudbalera, onda je to Horhe Valdano, nekadašnji pulen Njuels Old Bojsa, Alavesa, Saragose i Real Madrida.

Možda će vas zanimati

Osvajač Mundijala 1986. godine sa Argentinom pohvalno je, prije svega, govorio o Romariju, koji je 1994. godine na SP u SAD izabran za najboljeg igrača na turniru.

Epiteti nisu izostali ni kad se govorilo o "pravom" Ronaldu, ali i Ronaldinju, u čiju je odbranu stao nakon nedavnih problema sa zakonom u Paragvaju.

Više od mjesec dana je prošlo kako je Ronaldinjo završio iza rešetaka u ovoj zemlji, u koju je pokušao da uđe sa lažnim pasošem.

Iz zatvora je pušten prije nekoliko dana poslije plaćanja kaucije u iznosu od 1.600.000 dolara, međutim brazilski fudbaler još uvijek ne mogu da se vrate u Brazil, već će ostati u "kućnom pritvoru" u jednom od hotela u paragvajskoj prestonici Asunsionu.

Bilo je mnogo onih koji su osudili ovakvo Ronaldinjovo ponašanje – ali Valdano nije jedan od njih, što je i naveo u kolumni za list El Pais.

"Ronaldinjo je bio u zatvoru nekoliko sedmica. Ako se prosječna stopa kriminala svodi na to što je uradio Ronaldinjo, onda bi cijeli svijet trebalo da bude u zatvoru. Jedan stvar je biti glup, kako ga je okarakterisao njegov advokat, a druga kriminalac", rekao je 64-godišnji Argentinac, pa poentirao:

"Ako je Ronaldinjo igdje prekršio pravila, onda je to na terenu. Za njega je život uvijek bio žurka, a fudbal, koji uveličava život, istinska zabava. Jedino mjesto gdje se Ronaldinjo ponašao 'problematično' bio je fudbalski teren", podvukao je Valdano.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC