• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Čuvaj se, Robi: Živim u kampu, stanje je deprimirajuće!

Autor mondo.rs

"U potpunoj sam izolaciji, nigdje ne idem", poručio je telefonom iz Turske legendarni fudbaler, koji se zbog problema sa zdravljem nalazi u grupi ugroženih i zbog toga nije ni pomišljao da se vrati u Hrvatsku.

 Robi-Prosinecki-zbog-problema-sa-zdravljem-i-operacije-ostao-zarobljen-u-Turskoj-U-kampu-sam Izvor: MN PRESS

Robert Prosinečki će ponovo postati selektor Azerbejdžana!

Netačno.

"Ma ne znam ko je to uopšte napisao, nema ništa od toga. Nikakve kontakte nisam imao ni s kim iz Azerbajdžana. Baš ni sa kim. Nema to nikakve veze s istinom...", demantovao je Robi ovu "vijest" telefonom iz svojevrsnog "zatočeništva" u Turskoj.

Prosinečkog je pandemija korona virusa zatekla na radnom mjestu, u Kajseriju, u Kapadokiji, duboko u unutrašnjosti zemlje, koju potom nije bilo lako napustiti.

U slučaju "Velikog Žutog", ni pametno.

Jer, zbog zdravstvenih problema sa kojima se borio tokom perioda provedenog na mjestu selektora Bosne i Hercegovine, a podsjećamo da je imao više operacija, legendarni fudbaler Crvene zvezde mora posebno da se čuva zloslutnog virusa, jer spada u grupu ugroženih.

Zato je odlučio da ne mrda iz milionskog grada.

Nije mu bilo prijatno da čeka rezultate testiranja na COVID-19, ali mu je laknulo kada je nalaz bio negativan.

"Apsolutno se pridržavam svih mjera zaštite, svjestan sam da se ne smijem igrati sa zdravljem. A stanje je u Turskoj teško, vrlo teško i deprimirajuće...", pričao je u intervjuu za "Sportske novosti" jedan od junaka Barija 1991.

"Prema posljednjim podacima ovdje je zaraženo oko 100.000 ljudi. Izgleda da se sad očekuje onaj najgori talas zaraze, u posljednje vrijeme je prosjek od 4.500 zaraženih svakog novog dana".

Zvezdina atomska navala: Stojković, Savićević, Pančev, Prosinečki.
Izvor: MN PRESS

Smanjenje plata?

"Ne. Uopšte nismo razgovarali o tome. Predsjednica Berna Guzbaši je zadovoljna rezultatima, svima je velika želja opstanak u ligi i nadam se da će tako biti kad nastavimo. Ugovor mi važi do kraja sezone, poslije ćemo vidjeti", rekao je i dodao da se pominje mogući nastavak početkom juna, ali bez publike.

U Turskoj je od skoro na snazi policijski čas u trajanju od 24 sata.

"Pet dana nema mrdanja, od četvrtka do utorka", ispričao je Prosinečki, koji to vrijeme provodi u prostorijama sportskog centra, u okviru kog se nalazi i moderan stadion sa četiri UEFA zvezdice.

"Živim u klupskom kampu, u potpunoj sam izolaciji, nigdje ne idem, ne napuštam kamp", rekao je Prosinečki, koji se na klupu Kajserija vratio pretposljednjeg dana 2019. godine, otprilike u vrijeme kada je korona virus krenuo na put oko svijeta iz Vuhana.

"Ovdje imamo sve što je potrebno za život, tu su klupski kuvari, čistačice... Igrači povremeno navrate, parkiraju automobile izvan kampa, malo pojedinačno trče oko terena i vrate se kući. U svlačionice se ne ulazi, tuširaju se kod kuće", opisao je kako izgleda svakodnevica u gradu u kom je prethodno živio od oktobra 2012. do decembra 2013.

I tada, kao i sada, bio je osuđen na grčevitu borbu za opstanak sa žuto-crvenima, s tim da je u drugom pokušaju imao znatno više uspjeha. Do trenutka kada je virus zaustavio život na planeti, a Turci su dugo odbijali da prihvate realnost i insistirali na odigravanju sportskih utakmica, osvojio je 12 bodova na devet mečeva.

Njegov prethodnih ostavio mu je ukupno deset na 17 utakmica.

Kajseri je na neočekivani odmor otišao kao posljednjeplasirani, ali sa svega tri boda zaostatka za timovima iznad crte, pa su u gradu nestrpljivi da sezona bude nastavljena i, vjeruju svi, bude izboren opstanak.

Drži se, Robi!

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC