• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

48.000 evra po minuti za poluvrijeme na terenu, a i to ako bude!

Autor Nikola Janković

Nejmaru je malo nedostajalo da ne odigra polovinu utakmica Pari sen Žermena od kada je plaćen 222 miliona evra.

 Plata-Nejmara-u-Pari-sen-Zermenu-38-miliona-evra-godisnje-za-poluvrijeme-na-terenu Izvor: GONZALO ARROYO MORENO/GETTY IMAGES EUROPE, Guliver

Nejmar da Silva Santos Žunior postao je najskuplji fudbaler svih vremena u julu 2017, kada je Barseloni proslijedio uplatu Pari sen Žermena od 222 miliona evra u zamjenu za svoj ugovor.

Katarski biznismeni unijeli su u taj ugovor jaku povišicu prema kojoj je će Brazilac u narednih pet godina zaraditi 190 miliona evra i to bez bonusa i procenata od udjela njegovog "lika i djela" u komercijalne uspjehe kluba.

Izvor: Buda Mendes/Getty Images Europe

gol / as / ut

70 / 35 / 134 Santos

105 / 71 / 186 Barselona

69 / 39 / 80 Pari sen Žermen

61 / 41 / 101 Brazil

Pred istek treće sezone drugog "najtežeg" ugovora u profi fudbalu, poslije Barseloninog sa Lionelom Mesijem, Brazilac je bliži statusu najveće greške nego najboljeg fudbalera u istoriji francuskog šampionata.

Predsjednik Naser El Kelaifi, kao produžena ruka katarskog emira, Tamima bin Hamada Al Tanija, već je platio 114 miliona evra za 80 utakmica od kojih nijedna nije četvrtfinale Lige šampiona, ali su zato 52 u Ligi 1 u kojoj "sveci" jednom u posljednjih osam godina nisu bili prvi.

Nejmarova statistika dodatno je izgubila na značaju kada je najskuplje sastavljani tim svih vremena poslije dvije uzastopne eliminacije u osmini finala Lige šampiona prošle sezone ostao i bez Kupa i bez Liga kupa.

Za nepune tri sezone, PSŽ je nastupio bez "desetke" čak 76 puta, odnosno u 47,4 odsto takmičarskih utakmica. Do danas, Nejmar je proveo svega 6.954 minuta na terenu, odnosno 44,5 minuta po odigranoj utakmici ekipe.

Nepuno poluvrijeme.

Računajući sredstva uložena u njegov transfer i isplaćene zarade, Pari sen Žermen plaćao je 4.200.000 evra za jedan Nejmarov nastup, odnosno 48.000 evra za svaki minut koji je bi proveo na terenu.

Da vjeruju u ovaj projekat, iz kog su dobili 69 golova, 39 asistencija, dvije titule, jedan Kup, jedan Liga kup, dva Superkupa i plasman u četvrtfinale Lige šampiona u sezoni koja je prekinuta, direktori Pari sen Žermena pokazali su nedavno otvaranjem pregovora sa najskupljim fudbalerom prema kom će zaraditi 105.000 evra za svaki dan života u Parizu.

Pratite Mondo.ba na Facebooku, Instagramu i Twitteru. Aplikacija je dostupna za IOS i Android telefone.

Preuzimanje teksta, vijesti, fotografija i video snimaka dozvoljeno uz vidljivo navođenje izvora i linka ka MONDO portalu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC