• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac osvaja Pirotu

Predstojećeg vikenda na programu su mečevi 13. kola Premijer lige BiH. Lider Borac gostuje u Travniku.

 PREMIJER BiH: Borac osvaja Pirotu Izvor: MONDO

Lider Premijer lige BiH banjalučki Borac u 13. kolu gostuje na Piroti kod Travnika, koji je najneljubazniji domaćin u Premijer ligi BiH. Travničani su ove sezone pobijedili sve rivale na svom terenu postigavšu u pet mečeva čak 18 golova.

Te činjenice kao i neugodna tradicija koja kaže da Borac u Travniku do sada nije osvojio ni bod ne plaše trenera Borca Vladu Jagodića, koji najavljuje da će u Travniku ići na pobjedu.

"Znamo šta nas čeka u Travniku. Tačno je i da nikada na Piroti nismo uzeli ni bod. Na nama je veliki pritisak, jer svi imaju motiv da sruše lidera, pa tako i Travnik. Nadam se da ćemo imati uslove za igru. Ukoliko se to desi ne plašimo Travnika i loše tradicije. Jedno je sigurno. Borac se kao ranijih godina neće braniti u Travniku. Igraćemo otvoreno, na pobjedu-rekao je trener Borca Vlado Jagodić,čija ekipa nije primila gol još od petog kola i meča sa Slavijom.


Fudbaleri Leotara u ovom kolu na svom terenu dočekaće mostarski Zrinjski.Leotar je ove sezone u Trebinju kiksnuo samo protiv Olimpika i smatraju da je domaći teren velika prednost.

"Bez obzira na ime protivnika mi uvijek na našem terenu idemo na pobjedu i tu nema ni najmanje dileme. Poštujemo ekipu Zrinjskog, ali znamo svoje kvalitete i očekujem da upišemo nova tri boda. Biće nekih promjena u odnosu na tim iz Sarajeva, jer neki igrači ne mogu da igraju zbog kartona, a imam još nekoliko dilema za pojedina mjesta u ekipi", rekao je trener Leotara Dragan Spaić.

Na drugoj strani gosti ne idu u Trebinje da izgube.

" Leotar je domaćinska ekipa, no ukoliko ponovimo igru kao protiv Čelika, možemo se nadati pozitivnom rezultatu. Ova momčad ne zaslužuje mjesto na tabeli na kojem se sada nalazi. Istina je da imamo lošiju ekipu nego ranijih sezone, no smatram da je naša realnost sredina tabele. Smatram da u Trebinju možemo napraviti dobar rezultat, a najveća opasnost prijeti nam od nekadašnjeg napadača Zrinjskog Zorana Rajovića", rekao je povratnik u redove Plemića Vernes Selimović.

U ovom kolu snage će odmjeriti i stari rivali Velež i Čelik. U ekipi iz Zenice vjeruju da mogu do trijumfa protiv ekipe, koja ove sezone ima velikih problema.
"Velež se nalazi u velikoj krizi i sutrašnja utakmica Mostarcima je možda i jedna od najvažnijih u sezoni. S druge strane, i nama su bodovi potrebni, kako zbog pomaka na tabeli, tako i radi atmosfere pred revaš susret četvrtfinala kupa BiH u kojem ćemo pokušati nadoknaditi prednost Zrinjskog. Svjesni smo da će Rođeni učiniti sve da dođu do pobjede, no njihovo moranje je možda i naša najveća šansa. Sve u svemu očekujem zanimljiv susret, ali vjerujem da smo u ovom momentu kvalitetniji, te da ćemo trijumfovati", rekao je ponajbolji igrač Čelika Dario Purić, koji bi mogao biti zvijezda prelaznog roka.


U ostalim mečevima ovog kola sastaju se:
Subota:13.30
Velež - Čelik
Drina - Slavija
Leotar - Zrinjski
Travnik - Borac
Zvijezda - Rudar
Nedelja:
Olimpic - Sloboda 13:30
Željezničar - Budućnost 16.30
Široki Brijeg - Sarajevo 17:00
(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC