• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Kristić: OFK je novi izazov za nas!

"Vrijeme je da pokažemo karakter, snagu, hrabrost i borbenost, koja nas nije krasila u posljednje vrijeme", kaže trener Crvene zvezde.

 Kristić: OFK je novi izazov za nas! Izvor: MONDO

Dva su mnogo! Treći uzastopni poraz bio bi previše...

Zato u Ljutice Bogdana ni ne pomišljaju na neuspjeh u duelu sa gradskim rivalom. U subotu od 18.15, fudbaleri Crvene zvezde krenuće u ofanzivu na gol OFK Beograda sa namjerom da završe sa superligaškim neuspjesima započetim u vječitom derbiju protiv Partizana, a potom i u Kuli protiv Hajduka.

"Taj meč je novi izazov za nas, u smislu da pokažemo karakter, snagu, hrabrost i borbenost, koja nas nije krasila u posljednje vrijeme. Želimo da pravim pristupom izađemo pred naše navijače, na našem stadionu i da na kraju pobijedimo", rekao je trener Crvene zvezde Aleksandar Kristić, koji se našao na udaru javnosti, pa i navijače, poslije nula bodova u posljednjih 180 ligaških minuta, ali je dobio puno povjerenje uprave da nastavi sa radom.

Kristić nema iluzije da će njegov tim utakmicu 11. kola Superlige riješiti tek tako, bez borbe. Na drugoj strani biće ozbiljan protivnik.

"OFK Beograd je ekipa koju respektujem. Vodi je odličan mladi trener, sa kojim sam radio zajedno dok sam ja bio u tom klubu", oprezan je Kristić, koji neće moći da računa na Slavoljuba Đorđevića, Milana Vilotića, Milana Jeremića i Danijela Mihajlovića.

Ko će u plavo-bijelom dresu predstavljati najveću opasnost po domaćina na terenu Stadiona Crvene zvezde?

"Imaju izvanredan prekid, tu je Trivunović koji odlično izvodi prekide. Poznajem te igrače, koji su uglavnom ponikli iz njihove škole. Kao cjelina su kompaktni, agresivni i borbeni. Ne bih posebno nikoga izdvajao, osim možda Trivunovića, koji je mozak na terenu i koji je među najboljim igračima lige u izvođenju prekida", analizirao je kratko Kristić.

Pored "romantičara", koje sa klupe predvodi Dejan "Švaba" Đurđević, protivnik crveno-bijelima biće i pritisak poslije serije loših rezultata. Osjećaju ga i igrači i trener.

"Od početka smo pod pritiskom, tako je uvijek u Crvenoj zvezdi. Ja sam na to navikao, a nadam se da su i igrači. Oni bi pravilnim pristupom u svojim glavama trebalo da izađu na teren, da se bore za dres koji nose i da uz takav način razmišljanja dobiju utakmicu".

Uprkos jasnoj poruci uprave Crvene zvezde da Kristić ima podršku, u pojedinim medijima nastavljeno je sa licitiranjem mogućih nasljednika mladog trenera na užarenoj klupi. Malo Ilija Petković, malo Božidar Bandović, malo Miroslav Đukić...

"Još sam trener i navikao sam na to... Ne čitam novine, ne bavim se tim stvarima, već se bavim ekipom maksimalno i pružam sebe na terenu. Ne utiče to na mene, a sjetite se da je i u početku bilo takvih pisanja, promijenilo se mnogo kandidata, takav je slučaj i danas. Navikao sam na to u Zvezdi. Mora da se radi...", kaže Kristić.

Koliko se to odražava i na igrače?

"Što se mene tiče, imao sam već takvu situaciju... A, moje je da pomognem ekipi da ako prolazi kroz istu situaciju da to što prije pobijede. Na nama je da pobijedimo OFK Beograd i vratimo atmosferu koju smo imali", rekao je Kristić, koji je poslije startnog remija u Superligi, u Smederevu, imao seriju od sedam ligaških pobjeda do meča sa Partizanom.

Crvena zvezda je, poslije poraza od Partizana i Hajduka, sa liderske pozicije na tabeli srpskog prvenstva nazadovala do trećeg mjesta i već tri nedelje ima 22 boda. Partizan ima tri više, Rad jedan, a OFK Beograd sedam bodova manje od crveno-bijelih.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC