• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đurić: Komšije su zaspale 1991!

Predsjednik Partizana traži "danonoćni rad" do plasmana u Ligu šampiona i najavljuje milionska pojačanja - ako su garancija uspjeha.

 Đurić: Komšije su zaspale 1991! Izvor: MONDO

Partizan se poslije eliminacije iz Evrope, porazima od Brage, okreće budućnosti.

Dragan Đurić istakao je da je na posljednjem sastanku Upravnog odbora dogovoren skori početak "reformi na svim nivoima".

"Biće rezova u igračkom kadru prvog tima, u omladinskoj školi, Teleoptiku, klupskim strukturama. Hoćemo da radimo bolje i dinamičnije, kako bismo sljedeće godine u Evropi nekog pobijedili", prenosi Đurićeve riječi "Sportski žurnal".

Prvi čovjek crno-bijelih dodao je da će javnost biti upoznata sa detaljima plana na decembarskoj Skupštini kluba, a da će neki poslovi do tada biti obavljeni, uključujući dovođenje pojačanja.

Pošto je finansijska situacija stabilna, pominjalo se da bi u prelaznom roku menadžment mogao da računa na dva do tri miliona evra.

"Za Partizan ni pet miliona evra ne smije da bude prepreka ako je u pitanju kvalitetno rješenje. I pod uslovom da se sa tim složi struka, da se skupim novajlijama garantuje osvajanje prvenstva i još jedan plasman u Ligu šampiona".

Klub iz Humske 1 ne želi da ponovi greške od prije pet-šest godina, kada je poslije prvog ulaska u kontinentalnu elitu uslijedio žestok pad (Artmedija, Petah Tikva, dvije titule Crvene zvezde...)

"Najgore bi bilo da se zadovoljimo drugim plasmanom u Ligu šampiona, kao što su komšije zaspale 1991. godine i žive samo od snova i uspomena. Nećemo dozvoliti da nam se to dogodi", jasan je Dragan Đurić.

Što se tiče učinka u dosadašnjem dijelu sezone, predsjednik Partizana podsjetio je da je cilj bila Liga Evrope i da je u kvalifikacijama za Ligu šampiona napravljen "vanredan uspjeh".

"Strategija je bila da to uradimo tek sljedećeg ljeta, pa smo poslije Anderlehta ostali zatečeni. Nismo stigli da se pripremimo na odgovarajući način i bilo je propusta od vrha do dna kluba. Bar smo stekli veliko iskustvo i znaćemo kako da postupimo sljedeći put".

Bilans od nula bodova iz četiri utakmice sa Šahtjorom, Bragom i Arsenalom, Đurić ne doživljava kao debakl.

"Jedno je nadati se, a drugo biti realan. Za protivnike smo imali odlične ekipe. To je kao da se trkaju BMW i 'stojadin'. Ta dva automobila ne mogu da se kreću istom brzinom. Možda nekada iskoristiš gužvu i pretekneš bržeg od sebe, kao što smo mi uradili u Briselu, ali nije normalno činiti to svakog dana".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC