• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Derbi pripao lošoj Zvezdi

Golom Miloša Trifunovića crveno-bijeli dobili derbi protiv OFK Beograda i vratili se na drugo mjesto. Loša igra Zvezde, zvižduci Kaduu.

 JSL: Derbi pripao lošoj Zvezdi Izvor: MONDO

OFK Beograd je napadao, a Zvezda vrebala šansu iz kontri... Zvuči nevjerovatno, ali je baš ta činjenica obiljležila derbi meč 11. kola Superlige Srbije.

Odavno u domaćem šampionatu crveno-bijeli nisu bili u tako podređenom položaju kao što je to bilo u subotu uveče protiv OFK Beograda. Igra koju su prikazali učenici Aleksandra Kristića nikako ne može da zadovolji brojnu armiju navijača najtrofejnijeg srpskog kluba. Ali, rezultat, za razliku od prethodna dva kola (porazi od Partizana 0:1 i Hajduka 0:2). ovaj put nije izostao.

Crvena zvezda je pobijedila 1:0! Strijelac je bio Miloš Trifunović u 13. minutu.

Izabranici Dejana Švabe Đurđevića hrabro, bez previše respekta ušli su u 109. prvenstveni duel sa Zvezdom. Dopadljiva igra "romantičara" nagrađena je aplauzom, dok su igrači Zvezde veći dio drugog poluvremena bili izloženi zvižducima (sa zapadne i istočne tribine, najviše Kadu - ubjedljivo najslabiji akter meča), koji su u pojedinim trenucima nadglasavali i vrlo bučne Delije.

Sjeverna tribina i protiv OFK Beograda bila je dobro ispunjena, a podrška nije prestajala do posljednjeg sudijskog zvužduka.

Jedina mrlja od strane domaćih navijača je bačeni topovski udar na teren na početku drugog poluvremena, ali Dejan Filipović nije postupio kao svoj kolega Milenko Vukadinović, koji je u Kuli iz istog razloga ispraznio dio tribine gdje su bili smješteni navijači Vojvodine.

Utakmici je prisustvovalo 9.850 gledalaca.

Iako je superligaš sa Karaburme od starta utakmice bio opasniji, Crvena zvezda je prva došla do šanse, koju je Miloš Trifunović pretvorio u vođstvo. Pavle Ninkov je uputio odličan centaršut na ivicu peterca, gdje se između dva štopera OFK Beograda nalazio napadač crveno-bijelih, Trifunović se poklonio, a Bojan Šaranov samo ispratio loptu u svoju mrežu - 1:0.

Trifunović se tim golom izjednačio sa Milošem Dimitrijevićem iz Rada na vrhu liste strijelaca. Obojica su dali po pet.

Samo dva minuta poslije gola OFK-a je mogla da izjednači. Na pas Sinđića, Radivojević se našao u idealnoj šansi, ali je Saša Stamenković paradom spriječio pogodak. Sredinom poluvremena i 19-godišnji Saša Marković je bio u prilici, njegov šut sa 16 metara završio je preko prečke.

Andrija Kaluđerović mogao je da duplira prednost i da savlada svog vjenčanog kuma na golu OFK Beograda Šaranova da je bio malo precizniji poslije novog sjajnog centaršuta Ninkova.

I u drugom dijelu Zvezda je imala prva priliku i to idealnu. Kaluđerović je prošao po lijevoj strani, servirao loptu za Kadua, međutim Šaranov je odlično intervenisao. Zapaženu ulogu na drugoj strani imao je Saša Marković. Mladi fudbaler za koga je upravo zainteresovana Zvezda nekoliko puta na muke je stavljao Stamenkovića. Ali, rezultat je ostao nepromijenjen do kraja

Za prvi tim Zvezde debitovao je Slavoljub Srnić, momak rođen 1. janura 1993. On je u 85. minutu ušao umjesto Ognjena Koromana.

Crveno-bijeli su se poslije osmog trijumfa u Superligi vratili na drugo mjesto, ali je pitanje da li će se tu i zadržati, jer Rad u nedjelju gostuje u Smederevu.


Stadion: Crvene zvezde
Gledalaca: 9.850
Sudija: Dejan Filipović (Beograd)

CRVENA ZVEZDA: Stamenković, Ninkov, Mikić, Tošić, Adi, Kadu (od 80 ‘ Vešović), Milovanović (od 65’ Savio), Isah, Koroman (od 85’ Srnić), Trifunović i Kaluđerović.

OFK BEOGRAD: Šaranov, Petković, Popović, Kecojević, Rodić, Marković, Sinđić (Krstić 69), Trivunović, Žeravica (od 72. Simić), Radivojević (od 78. Merdović), Milić.

IZVJEŠTAJE SA OSTALIH MEČEVA PROČITAJTE OVDJE

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC