• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pred Partizanom tri najvažnije utakmice sezone, prva bez Stojkovića

Autori Beta Autori Jovan Terzić

Savo Milošević o preostalim duelima za crno-bele ove sezone.

 Pred Partizanom tri najvažnije utakmice sezone, prva bez Stojkovića Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda je arhivirana, sledi Čukarički.

Fudbaleri Partizana posle pobede nad večitim rivalom i plasmana u finale Kupa Srbije dočekuju Čukarički u pretposlednjem kolu Superlige.

Možda će vas zanimati

Ta utakmica je bez rezultatskog značaja za oba tima, ali Savo Milošević ne dozvoljava svojim igračima da se opuste posle velike pobede. Štaviše, trener crno-belih pridaje veliki značaj predstojećem duelu.

"Ono što nas čeka su tri najbitnije utakmice, svi moramo da budemo svesni da u dobroj meri određuju sezonu i nastavak sledeće sezone, kako ćemo u nju ući. Trudiću se da ovo razmišljanje usadim igračima i da na taj način shvate sutrašnju utakmicu, a onda i dve koje ostaju", rekao je Milošević na konferenciji za novinare.

Nedeljni duel u Humskoj počinje u 19 časov, a posle toga Partizan u poslednjem kolu Superlige igra protiv Vojvodine u gostima, pa sa istim rivalom u finalu Kupa, 24. juna.

Crno-beli će protiv Čukaričkog biti bez povređenog golmana Vladimira Stojkovića, kao i mladog Strahinje Pavlovića koji mora da pauzira zbog žutih kartona, dok je neizvestan nastup Bojana Ostojića koji je, po Miloševićevim rečima, dobio veliku rasekotinu na derbiju, ali i da je imao sreće, jer je moglo biti mnogo gore.

"Nemamo ništa zabrinjavajuće. Verujem da ćemo imati skoro sve na okupu, da pronađemo motiv i pravu taktiku protiv ekipe koja nema takmičarski motiv, ali svi imaju želju i volju da pobede Partizan. Moramo očekivati motivisane protivnike, kada su rasterećeni tad se igra najbolje. Čeka nas jako teška i zahtevna utakmica", naveo je trener crno-belih.

HVALA KOŠARKAŠIMA

Milošević je zahvalio košarkašima Partizana i njihovom treneru Andrei Trinkijeriju jer su došli na derbi da podrže fudbalere. "Oni su ponovo došli da nas podrže prepoznajući situaciju i momenat koji je bitan i za ekipu i za navijače i sve koji vole Partizan. Takva podrška mnogo znači. Imali smo nameru da i mi njih bodrimo, ali korona virus nas je sprečio za sada. Neke ekipe odustaju od Evrolige, imam san da će Partizan igrati Evroligu, a po svemu što je pružio ove godine apsolutno je zaslužio da bude tamo", rekao je Milošević.

Van konkurencije za tim protiv Čukaričkog je i Nikola Lakčević, koji se povredio u prošlom kolu u Subotici.

"U toku dana očekujem konačnu dijagnozu, prvi snimak i prva dijagnoza su loši, pokazuju da se radi o prednjim ukrštenim ligamentima. To je najgora povreda i period pauze je pet-šest meseci. Međutim, njegova klinička slika deluje drugačije, bio je na derbiju, hodao je uz mali bol, dodatne analize će da pokažu koji tepen povrede je u pitanju. Imaće obezbeđen najbolji oporavak i najbolji stručnjak kod nas ili u Evropi će ga operisati, da sanimramo tu povredu i da se što pre vrati spreman", nada se Milošević.

U vezi sa sastavom tima, dodao je da će sigurno biti izmena i da će šansu dobiti igrači koji su imali manju minutažu.

"Probaću da izbegavam velike rotacije, videli ste da to košta, a moramo da učimo iz svojih grešaka. Nećemo puno rotirati. Na treningu ćemo odlučiti ko će igrati", dodao je Milošević.

Kada je Stojković u sredu protiv Zvezde napuštao teren zbog povrede, kapitensku traku je dao Ostojiću, ali je on ipak stavio na ruku mladog Strahinje Pavlovića.

"To je bila odluka igrača na terenu i način da mu se oduže, možda je to najbolji način da se opiše njihov karakter. Pavlović je odavno završio transfer, mogao je drugačije da se ophodi prema obavezama i ekipi, a bio je jedan od najborbenijih. Igrači to najbolje vide, to je odraz ambijenta i stanja i odnosa u ekipi i ponosan sam", naveo je Partizanov trener.

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC