• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Šampion opet sam na vrhu

Crno-bijeli ponovo su usamljeni na čelu tabele, sa tri boda prednosti u odnosu na Zvezdu. BSK - Partizan 0:3, strijelci Šćepović, Petrović i Moreira.

 JSL: Šampion opet sam na vrhu Izvor: MONDO

Prvi put od kada je BSK iz Borče, u sezoni 209/10, ušao u Superligu, fudbaleri Partizana uspjeli su da dobiju taj tim ubjedljivim rezultatom.

Ali, ne i ubjedljivom igrom...

U meču desetog kola Jelen Superlige, pred oko 3.000 navijača na Omladinskom stadionu, domu OFK Beograda: BSK Borča - Partizan 0:3 (0:1).

Prošle sezone, favorit je pobijedio autsajdera dva puta rezultatom 2:1.

Da ni ovog puta nije bilo lako potvrđuje i period igre u kojem je šampion postigao drugi i treći gol. Strijelci su bili Marko Šćepović u desetom, Radosav Petrović u 87. i Almami Moreira u 90. minutu.

Četvrtom uzastopnom pobjedom od za sada jedinog poraza u prvenstvu, od Vojvodine u Novom Sadu (0:2), Partizan se osamio na čelu tabele, sa tri boda više od Crvene zvezde i četiri od Rada, koji je takođe u nedelju popodne osvojio samo bod u Smederevu.

Još smušeni i nesređenih utisaka od ovonedeljnog bolnog poraza od Brage u Ligi šampiona, kojim su definitivno eliminisani iz Evrope, fudbaleri Partizana tek u drugom poluvremenu uspjeli su da pronađu dovoljno motiva da se po jedva travnatom terenu na Karaburmi ozbiljno suprotstave skromnom timu Milenka Kikovića.

U prvih 45 minuta, Stanojevićev tim prema prikazanoj igri nije zaslužio da vodi sa 1:0, a zbog čega su Borčanci u nastavku igre potpuno prestali da igraju fudbal i žude za nadmetanjem, ostaje pitanje za Kikovića i njih same.

U drugom poluvremenu, Partizanu nije imao ko da se suprostavi, bar na njegovoj polovini terena.

Na drugoj strani, otpor domaćina bio je čvrst do pred kraj, kada su crno-bijeli za tri minuta postigli dva lijepa gola i častili navijače koji su im u nekoliko navrata tokom prvog poluvremena i zviždali.

Šampion Srbije došao je u vođstvo u desetom minutu, kada je četvrti gol u sezoni postigao mladi napadač Šćepović. On je poslije odličnog duplog pasa sa Moreirom, preciznim udarcem iskosa sa desne strane savladao Nemanju Džodža.

Šćepović je, iako iz prilično oštrog ugla, uputio snažan šut pod prečku, preko Džodža - 0:1.

Ni prije, a naročito poslije toga, BSK nije bio inferioran rival. Naprotiv...



U 31. minutu, Miloš Reljić stuštio se ka golu, ali mu je u putanju pravovremeno ušao Aleksandar Lazevski, kojeg je Reljić i sapleo i povukao rukama i tek onda uspio da dođe do lopte i savlada golmana crno-bijelih Vladimir Stojković.

Sudija Milenko Vukadinović vidio je kontakt dvojice fudbalera i dosudio faul, tako da izjednačenja nije bilo.

Izjednačenja moglo je da bude u 39. minutu, kada je Vladimir Krstić propustio bolju priliku od one iz koje je Šćepović postigao gol. On je dobio upotrebljivu loptu, istrčao između loše postavljenih Lazevskog i kapitena Mladena Krstajića i onda šutirao pored dalje stative.

Pojedini navijači Partizana čak su zvižducima "častili" igrače, koji su za 45 minuta uputili tri šuta ka golu Džodža. Iako je bilo najava da će Saša Ilić propustiti meč sa Borčancima, trener Aleksandar Stanojević uvrstio ga je u startnih 11 i mnogo toga u igri tima zavisilo je baš od "Saleta kapitena".

Stanojević je na poluvremenu, vjerovatno, pošteno izribao svoje igrače, koji su se na teren vratili mnogo odgovorniji i žustriji u duelima, ne čuvajući noge za neke naredne mečeve. Ubrzo, bilo je jasno da protiv motivisanog Partizana, BSK ne može ni do šanse i tako je bilo do kraja utakmice.

Stojković se prilično dosađivao, ali na drugoj strani njegovi saigrači nisu često uspijevali da stvaraju šanse za 2:0 i miran kraj utakmice. Često se lopta vraćala do Krstajića i bivšeg igrača Borče, sada stopera Partizana Stefana Savića, što je iritiralo publiku.

Trener Partizana je u drugom poluvremenu, umjesto Klea, na teren poslao Ivicu Ilieva, kojeg je upario sa Šćepovićem, a od 69. minuta Stanojević se odlučio da igra samo sa jednim špicem. Ubacio je Radosava Petrovića, a uzveo do tada jedinog strijelca Šćepovića i mnogi su pomislili da će se sa petoricom vezista Partizan okrenuti defanzivi.

Ali, to nije bio slučaj...

Ispostavilo se da je favorit bio ubjedljiviji i nadmoćniji u formaciji 4-5-1, sa Ilievim u špicu i Moreirom iza njega.

Dva puta u drugom poluvremenu, prvo u 52. a potom i u 77. minutu, gosti su tražili penal od sudije Vukadinovića, ali je arbitar iz Beograda i poslije kontakta Moreire sa defanzivcima Borče i poslije igranja rukom Marka Boškovića u svom šesnaestercu samo podigao ruke i pokazao da se igra nastavi.

Crno-bijeli se nijednom nisu bunili, ali nisu ni prestali da insistiraju na posjedu lopte i novim napadima.

Minut prije Boškovićevog "enca", Moreira se obrukao pred Džodžom, kada je divan pas Petrovića "primio" u maniru osrednjeg stopera. Od "cevanice" omalenog plejmejkera lopta se samo dokotrljala u naručje čuvara mreže BSK.

Poslije kornera za Partizan u 86. minutu, izbijenu loptu u kazneni prostor domaćih vratio je Moreira, a Iliev uhvatio bombu iz voleja, koju je Džodžo nekako uspio da pošalje pored stative. U nastavku akcije, novi centaršut sa lijevog boka uputio je Stefan Babović, s tim da je ovog puta "u čelo" pogodio Petrovića, koji je sa pet metara postigao peti gol za crno-bijele i postao najbolji strijelac tima ove sezone u Superligi - 0:2.

Kada je primila drugi gol, odbrana BSK Borče potpuno se raspala, pa se u 90. minutu Moreira bukvalno prošetao između četvorice igrača u bijelim dresovima, stao, "pitao" Džodža gde da mu šutira i onda od stative postigao svoj četvrti gol ove sezone u ligi - 0:3.

BSK BORČA: Džodžo - Milošević, Bošković, Žarković, Vukadinović - Knežević, Ćesarević (od 62. Pejić), Kajević, Babić, Krstić - Reljić.

PARTIZAN: Stojković - Miljković, Savić, Krstajić, Lazevski - Smiljanić, Babović, Ilić (od 89. Davidov), Moreira - Šćepović (od 69. Petrović), Kleo (od 46. Iliev).

U SMEDEREVU BEZ GOLOVA UZ PREKID

Drugi nedelji duel 10. kola Superlige, između Smedereva i Rada, završen je bez golova, a uz to je bio i prekinut na nekoliko minuta, zbog ponovnog skandiranja navijača Rada, uperenog protiv predsjednika Srbije Borisa Tadića.

Meč je nastavljen tek nakon što je oficijelni spiker na stadionu zatražio da se prekine sa političkim porukama. Sličnih uvredljivih poruka bilo je i u subotu na stadionu Crvene zvezde, ali nije bilo prekida utakmice.

Rivali u Smederevu odigrali su dobru utakmicu, u kojoj je domaćin bio nešto bolji u prvom, a gost u drugom poluvremenu. Rad je imao tri velike prilike, a Smederevo dvije.

Meč je pred kraj prekinut na nekoliko minuta. Igrači su se osvježavali na terenu, a delegat meča konsultovao se sa sudijama. Niko nije znao zašto je sudija uzeo tajm-aut sve dok spiker na stadionu nije zamolio da se prekine "uvredljivo skandiranje".

Gostujući navijači vratili su se bodrenju svog tima, a utakmica je nastavljena.

Navijači Rada nešto prije toga pjevali su "spasi Srbiju i ubij se, Borise", kao i nedavno na utakmici protiv Spartaka.

Tada se u javnosti pojavila informacija da je Zajednica prvoligaša zamolila upravu kluba "da smiri navijače", a fudbalske vlasti negirale su da su prijetile Radu.

REZULTATI 11. KOLA:

Smederevo - Rad 0:0

BSK - Partizan 0:3 (0:1)
/Šćepović 10, Petrović 87, Moreira 90/

U subotu:

Spartak - Inđija 5:2 (5:1)
/Ubiparip 1, 12, Nikolić 6, 41, Mirić 18 - Čovilo 29, 59/

Vojvodina - Borac 4:0 (2:0)
/Merebašvili pen 14, Oumaru pen 32, Ilić 81, Mitošević 90/

Jagodina - Hajduk 3:0 (2:0)
/Živković 21, 24, Beljić 67/

Javor - Sloboda Sevojno 1:0 (0:0)
/Rendulić 90/

Čukarički - Metalac 1:2 (0:0)
/Višnjić pen 74 - Adamović 61, Otaševič 69/

Crvena zvezda - OFK Beograd 1:0 (1:0)
/Trifunović 13/

TABELA: Partizan 28, Crvena zvezda 25, Rad 24, Vojvodina 22, Sloboda Sevojno 17, Spartak 17, OFK Beograd 15, Jagodina 15, Javor 14, Smederevo 13, Borac 12, Inđija 10, BSK 10, Hajduk 5, Metalac 5, Čukarički 2.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC