• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Roma gazduje Rimom

"Vučica" pobijedila gradskog rivala i lidera Serije A sa 2:0, oba gola postignuta sa penala. Milan na drugom mjestu poslije trijumfa u Bariju.

 SERIJA A: Roma gazduje Rimom Izvor: MONDO

Veliki derbi "kapitolino" pripao je Romi!

"Vučica" je bila bolja od najvećeg rivala Lacija sa 2:0 - oba gola postignuta su u drugom poluvremenu i to sa penala. Precizni sa 11 metara bili su Marko Borijelo i Mirko Vučinić (u 52. i 87. minutu).

Roma je na megdan "nebeskoplavima" izašala bez kapitena Frančeska Totija (dobio crveni karton protiv Lećea), Tadeija i Pizara. Ali, i oslabljeni sastav trenera Kaludija Ranijerija znao je da izađe na kraj sa liderom u šampionatu Italije. Lacio će na prvom mjestu ostatiti i poslije ovog kola, međutim, pitanje je sa koliko će samopouzdanja dočekati naredne utakmice, jer porazi od najvećih rivala ne mogu lako da se prebole.

Lacio je bio favorit na papiru prije meča, dok je uz Romu bila samo tradicija ("vučica" je slavila 45 puta, 33 meča završena su pobjedom Lacija, dok na 54 utakmice nije bilo pobjednika).

Juventus je gubio od Ćezene, ali je na kraju stigao do sigurne pobjede 3:1. Još u prvom poluvremenu "stara dama" je uspjela da preokrene rezultat. Prednost gostiju - donio je u 11. minutu Luis Himenez, anulirao je Alesandro Del Pjero iz penala u 31. minutu. Do kraja prvog dijela Fabio Kvaljarela uspio je da postigne još jedan gol za Juve - 2:1. Ovaj rezultat bio je aktivan sve do samog finiša kada je Vićenco Jakvinta potvrdio trijumf crno-bijelih.

Miloš Krasić zbog povrede nije bio u sastavu tima iz Torina, koji sada za vodećim Lacijom zaostaje samo četiri boda.

Milan je pobijedio Bari u gostima sa 3:2, mada pobjeda "rosonera" nijednog trenutka nije dolazila u pitanje. Ambrozini, Flamini i Pato bili su strijelci za Milan. Domaćin je uspio da smanji na 2:1 i 3:2... Vitali Kutuzov prvi je savladao Kristijana Abijatija, dok je drugi gol Bareta stigao kasno u 90. minutu.

Milan je pretekao Inter na drugom mjestu!

Napolitance nije poremetio prošlonedeljni poraz od Liverpula u Ligi Evrope. Napoli je petu pobjedu u prvenstvu ostvario protiv vrlo loše Parme - 2:0. Urugvajac Edison Kavani nastavio je golgetersku seriju sa dva pogotka (ukupno osam golova). Napoli je peti sa istim brojem bodova kao Juventus - 18.

Utakmice u Đenovi i Udinama završene su bez pobjednika. Sampdorija i Katanija igrali su bez golova, dok je duel Udinezea i Kaljarija završen 1:1.


Nekada velika nada Rome i italijanskog fudbala, sa nadimkom "Anri sa Valmontonea", a sada samo rezervista Fiorentine, donio je svom novom timu velika tri boda u desetom kolu Serije A.

Ušavši sa klupe, Alesio Ćerći postigao je u 80. minutu jedini gol na Artemio Frankiju, kojim je Fiorentina pobijedila tvrdi Kjevo i zabilježila treću pobjedu u četiri kola, uz jedan remi - 1:0.

Bio je to Ćerćiju (23) prvi prvenstveni gol, još od kada je u sezoni 2007/08 igrao za drugoligaša Pizu.

Trener Fiorentine Siniša Mihajlović posegao je za Ćerćijem u trenutku kada mu je postalo jasno da njegova - malo je reći - oslavljena ekipa neće moći da slomi otpor "Letećih magaraca". Mihajlović ni ove nedjelje nije mogao da računa na pola startne postave, poslije Stevana Jovetića, Gaetana D'Agostina, Kristijana Zanetija, Dijasa Felipea i Kume Babakara, teško se povrijedio i kapiten Rikardo Montolivo.

Uz to, Ćesare Natali bio je suspendovan, tako da je pobjeda Fiorentine nad Kjevom zaista podvig.

Sa deset, od mogućih 12 bodova u poslednja četiri kola, Fiorentina se pomjerila iz opasne zone, u kojoj je bila od starta sezone. Mihajlović je bio na korak od otkaza, poslije sedam kola Serije A tokom kojih je Viola uspjela da osvoji samo - dva boda!

Ćerći je pogodio, Mihajlović sada može lakše da diše...

REZULTATI 10. KOLA:

Fiorentina - Kjevo 1:0 (0:0)
/Ćerći 10/

Bari - Milan 2:3 (0:2)
/Kutuzov 65, Bareto 90 - Ambrozini 4, Flamini 31, Pato 72/

Juventus - Ćezena 3:1 (2:1)
/Del Pjero (penal) 31, Kvaljarela 43, Jakvinta 87 - Himenez 11/

Lacio - Roma 0:2 (0:0)
/Borijelo (penal) 52, Vučinić (penal) 87/

Napoli - Parma 2:0 (1:0)
/Kavani 19, 86/

Sampdorija - Katanija 0:0

Udineze - Kaljari 1:1 (1:1)
/Flores 44 - Konti 12/

Palermo - Đenova 1:0 (1:0)

/Pinela 42/

U subotu:

Bolonja - Leće 2:0 (0:0)
/Di Vajo 84, Himenez 85/

Inter - Breša 1:1 (0:1)
/Eto pen 73 - Karaćiolo 14/

TABELA: Lacio 22, Milan 20, Inter 19, Juventus 18, Napoli 18, Sampdorija 15, Roma 15, Kjevo 14, Udineze 14, Palermo 14, Fiorentina 12, Đenova 11, Bolonja 11, Leće 11, Kaljari 11, Katanija 11, Breša 10, Parma 8, Ćezena 8, Bari 8.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC