• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Superliga u brojkama: Golovi - za promjenu!

Drugo najefikasnije kolo srpskog prvenstva odigrano je proteklog vikenda. Najviše golova do sada palo je u 8. kolu - 23, a u proteklom jedan manje.

 Superliga u brojkama: Golovi - za promjenu! Izvor: MONDO

Partizan je ostvario deveti trijumf, drugi put uzastopno dao je tri gola, a nije primio nijedan (protiv Jagodine i BSK-a po 3:0).

Zvijezda je pobjedom nad OFK Beogradom prekinula seriju od dva poraza. Borac ne zna za pobjedu već osam utakmica, a Inđija sedam kola...

OFK Beograd nije pobijedio Zvezdu na njenom stadionu još od 16. aprila 1994. godine (tada je bilo 2:1). Od tada - 16 poraza "romantičara" u prvenstvu u u Ljutice Bogdana.

Javor je u dobroj seriji - zabilježio je treći uzastopni trijumf, poslije niza od 15 mečeva bez pobjede (računajući i prošlo prvenstvo).

Prekinut je niz Rada od šest uzastopnih trijumfa. U Smederevu nije pobijedio, ali nije ni izgubio.

Ovo kolo obilježila je i prva pobjeda Metalca i to u duelu sa direktnim rivalom za opstanak, Čukaričkim na Banovom brdu. Metalac je pobijedio rezultatom 2:1, a gol koji je za "brđane" dao Višnjić iz penala, PRVI je koji je Čukarički dao na svom terenu u ovoj sezoni!

Vojvodina je protiv Borca izjednačila rekord Rada iz prvog kola, kada je zabilježio trijumf od 4:0 protiv Čukaričkog. To su, za sada, najubjedljivije pobjede.

Spartak je deklasirao Inđiju 5:2, već poslije 18 minuta igre vodio je 4:0. Taj poraz trener Inđije Saša Nikolić opisao je ovako: "I moja ekipa je doživjela zemljotres".

Zanimljivo, na tom meču bilo je čak tri dvostruka strijelca - Vojo Ubiparip i Nemanja Nikolić (Spartak), kao i Miroslav Čovilo (Inđija).

Dvostruki strijelac u ovom kolu bio je i Bojan Živković iz Jagodine (pobjeda nad Hajdukom 3:0).

Ubiparip se golovima protiv Inđije izjednačio na vrhu liste strijelaca sa Milošem Trifunovićem (Zvezda), Milošem Dimitrijevićem (Rad), Radosavom Petrovićem (Partizan).

Partizan je i dalje ubjedljivo najefikasnija ekipa u prvenstvu - 23 gola. Zanimljivo je, međutim, da je naturalizovani Srbin Kleo, napadač Partizana, bez gola još od 5. kola i susreta sa Borcem u Čačku (2:0). Od tada je Partizan odigrao šest mečeva i postigao 12 golova.

Vojvodina i dalje ima najtvrđu odbranu - samo dva primljena gola u prethodnih 11 mečeva.

U ovom, 11. kolu, dosuđena su tri penala i sva tri su realizovana - dva za Vojvodinu protiv Borca (Merebašvili i Oumaru), i jedan za Čukarički (Višnjić).

Pokazan je jedan crveni karton i to Aleksandru Ignjatoviću iz Borca (skrivio dva penala u meču protiv Vojvodine).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC