• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Davids pokušao, ali ne ide!

Holanđanin poslije samo dva i po mjeseca u Kristal Palasu priznao da ne može da pruži maksimum na terenu zbog čega je ponovo napustio fudbal.

 Davids pokušao, ali ne ide! Izvor: MONDO

Edgar Davids ponovo je okačio kopačke o klin!

Holanđanin je u ponedjeljak raskinuo saradnju sa Kristal Palasom u kojem je proveo prethodna dva i po mjeseca. Davids je krajem ljeta odlučio da se poslije dvogodišnje pauze ponovo aktivira, ali je za "orlove" odigrao samo 10 utakmica prije nego što je po drugi put rekao zbogom igračkoj karijeri.

"Došao je kraj periodu koji sam u Kristal Palasu proveo kao igrač. Želim da se zahvalim svima koji su me podržali i omogućili mi da steknem jedno od najljepših iskustava u životu. Ne mogu da pružim svoj maksimum i mislim da je pošteno prema klubu da odustanem", objavio je na svojoj veb-stranici 37-godišnji Davids.

Menadžer Kristal Palasa Džordž Barli složio se da je saradnja sa Davidsom bila veliko iskustvo.

"Kada smo se odlučili da angažujemo Davidsa preuzeli smo veliki rizik s obzirom da prethodno nije igrao dvije godine. Međutim, znali smo da je sjajan momak i saradnja s njim predstavlja veliko oskustvo za mene. Sada moramo da mislimo na budućnost i pronađemo neko novo rješenje."

Popularni "pitbul" je 20. avgusta ove godine sklopio "pay-as-you-play" ugovor (plaćanje po nastupu) sa londonskim klubom. Prvu utakmicu odigrao je samo četiri dana kasnije na poziciji lijevog beka u Liga kupu protiv Portsmuta.

Davids je svoju igračku karijeru proveo u najvećim klubovima Evrope. Počeo je u Ajaksu sa kojim je 1995. godine osvojio Ligu šampiona. U Italiji je igrao za najveće - Juventus, Milan i Inter, a godinu dana proveo je i u Barseloni (2004) kao pozajmljen igrač. Pred kraj karijere nastupao je za Totenhem iz kojeg se 2007. vratio u Ajaks u kojem je ostao jednu sezonu.

Za reprezentaciju Holandije Edgar Davids je odigrao 74 utakmice i postigao šest golova, od kojih je jedan protiv Jugoslavije u osmini finala Svjetskog prvenstva u Francuskoj. Davids je savladao Ivicu Kralja u 93. minutu i "lalama" donio pobjedu od 2:1.

(MONDO - foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC