• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Solskjer se vraća u Molde, kao trener

Ole Gunar Solskjer preuzeće norveški Molde, klub iz kojega je prije 14 godina otišao u Mančester junajted i stekao svjetsku slavu.

 Solskjer se vraća u Molde, kao trener Izvor: MONDO

Norvežanin koji je 1999. godine golom u sudijskoj nadoknadi finala Lige šampiona protiv Bajerna donio evropsku titulu "đavolima" odlučio je da napusti Mančester i započne samostalnu trenersku karijeru.

Solskjer bi trebao biti predstavljen tokom psolijepodneva, za kada je zakazana pres konferencija, ali je dolazak "ubice dječijeg lica" već potvrdio i kapiten Moldea Berg Heštad.

"To je vrlo uzbudljivo. On ima mnogo iskustva kao igrač, a već dvije godine vodio je rezervni tim Mančestera. Očekujem da nametne agresivni stil igre i da naša igra napreduje", rekao je Heštad.

Molde je sezonu u Norveškoj završio na razočaravajućem 11. mjestu na tabeli, pa se uprava kluba očigledno nada da će stvari krenuti na bolje dovođenjem Solskjera koji je posljednje dve godine učio trenerski zanat vodeći rezervni tim Mančester junajteda.

On se u posljednje vrijeme spominjao i kao nasljednik Aleksa Fergusona na klupi junajteda kada Škot ode u penziju.

Solskjer je igračku karijeru počeo 1990. godine u norveškom Klausengenu za koji je u 109 utakmica postigao 115 golova. Nakon odličnih partija u dresu Moldea (31 gol na 42 utekmice) Norvežanin je prešao u Mančester junajted gdje je stekao svjetsku slavu.

Na 366 utakmica u dresu "đavola" Solskjer koji je zbog svog izgleda dobio nadimak "ubica dječijeg lica" postigao je 126 golova od kojih je svakako najvredniji onaj u finalu Lige šampiona 199.godine protiv Bajerna.

Zbog brojnih povreda Solskjer je 2007. godine završio igračku karijeru i posvetio se trenerskom poslu.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC