• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Sarajevo na "Pecari", priča treća

I treći put za deset dana Širokobriježani će ukrstiti koplja sa Sarajevom. Ovog puta u srijedu u revanšu četvrtfinala Kupa BiH.

 KUP BiH: Sarajevo na "Pecari", priča treća Izvor: MONDO

U dosadašnja dva susreta mnogo zadovoljniji su Širokobriježani obzirom na remi u Kupu BiH na Koševu (2:2), te prvenstveni trijumf na "Pecari (2:1). Doduše, Hercegovce vjerovatno u četvrtak očekuje novčana kazna od Disciplinske komisije FS BiH zbog razvijene nacističke zastave njihovih navijača na prethodnom susretu.

Ipak, trener domaćina Ivo Ištuk želi da komentariše isključivo događaje vezane za fudbal.

"Nije lako igrati u kratkom vremenskom razdoblju tri puta protiv istog protivnika, međutim žrijeb je tako htio i nema nam druge. U oba duela protiv Sarajeva odlučile su nijanse i to na sreću u našu korist. Pred revanš na 'Pecari' imamo 2:2, što je vrlo dobar rezultat za nas. Pokušaćemo da ga sačuvamo, ali daleko od toga da ćemo ići na 0:0. Mi smo domaćini, imamo prednost i idemo na novu pobjedu", izjavio je Ištuk.

Sa druge strane, iz sarajevskog tabora za sada vlada "zakon šutnje" zbog problema sa rukvodećim kadrom, ali jedno je sigurno da gostujući navijači neće putovati organizovano na "Pecaru". Posebno zbog činjenice da su im policajci u prethodnoj utakmici dva tima oduzeli zastavu sa likom Vedrana Puljića, navijača Sarajeva koji je smrtno stradao 4. oktobra prošle godine u Širokom Brijegu.

Puljićev ubica još je na slobodi, a Kantonalno tužilaštvo u Širokom Brijegu i dalje nije podiglo optužnice protiv odgovornih osoba za ubistvo navijača "bordo" tima.

Željezničar je trijumfom od 6:0 u prvom meču protiv Branitelja praktično završio posao, pa će meč u Mostaru predstavljati formalost. Nešto teži posao imaće Čelik da Pod Bijelim brijegom sačuva dva gola prednosti protiv ove sezone jako lošeg Zrinjskog.

Međutim, u dvoboju Slobode i sarajevskog Olimpika očekuje se mnogo vatre, obzirom da su Tuzlaci u Sarajevu uspjeli da izbore remi 1:1.

Ovaj meč je za crveno-crne utakmica sezone, posebno jer je odnedavno na vruću trenersku klupu uskočio Denis Sadiković umjesto Vlatka Glavaša.

"Oprezno ćemo ući u utakmicu jer 'vukovi' su poznati kao gostujući tim. Uostalom to pokazuje statistika. Imamo blagu prednost, a naša želja je da prezimimo u Kupu BiH", izjavio je Sadiković.

Četvrtfinale Kupa BiH (13 h)

Branitelj - Željezničar (0:6)
Sloboda - Olimpik (1:1)
Široki Brijeg - Sarajevo (2:2) 17 h
Čelik - Zrinjski (0:2) 17 h

* U zagradi su rezultati prvih utakmica

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC