• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Janković: Zadovoljstvo, čast, privilegija...

Mladi stručnjak kaže da se osjeća privilegovanim što je baš njemu pružena prilika da vodi "orliće".

 Janković: Zadovoljstvo, čast, privilegija... Izvor: MONDO

Stručni odbor Fudbalskog saveza Srbije predložio je da Aleksandar Janković bude novi selektor mlade reprezentacije... Odbor za hitna pitanja jednoglasno je usvojio ovaj prijedlog!

Novi posao za mladog stručnjaka, koji se kao trener afirmisao u Crvenoj zvedzi, predstavlja veliko zadovoljstvo i čast.

"Prije svega osjećam se privilegovanim. Mislim da moj odnos prema reprezentaciji Srbije nikada nije bio sporan i on je dokazan u prethodne dvije godine kada sam na ovaj ili onaj način učestvovao u akcijama 'A' reprezentacije", rekao je novi vođa "orlića" napomenuvši da za njega rad u reprezenatciji Srbije predstavlja mnogo više od posla".

Janković od svojih učitelja izdvaja dva imena - Slavoljuba Muslina i Radomira Antića.

"Imao sam sreću i privilegiju da budem uz čovjeka kakav je Radomir Antić, isto tako trenerski sam se formirao uz Slavoljuba Muslina... To su sve veliki treneri, čvrsti karakteri i ljudi koji su u svom poslu uspješni i ostvareni. Sigurano da je ta saradnja s njima dosta uticala na moj dalji razvoj."

On je istakao da se želje i ambicije malade srpske reprezentacije ne mijenjaju i ne zavise od toga ko će sjediti na klupi.

"Selektor samo naslijedi ambicije i ciljeve mlade reprezentacije. Oni ne zavise od prethodnog rezultata i nije bitno da li ste bili drugi u Evropi ili se niste kvalifikovali na Evropsko prvenstvo. Posao selektora je da se uklopi u sve to i da da svoje lično ostvarenje."

Janković kaže da su pred njim dva cilja.

"Kao trener sam navikao da ne želim ništa više od toga da prva sljedeća utakmice prođe kako treba. U sklopu generalnog cilja gledam u dva pravca. Jedan je regrutovanje igrača za 'A' tim, i to je prioritet... Da bi igrač kasnije bio pobjednik, prvo mora da se navikne na uspjehe i u mlađim selekcijama, prema tome, drugi cilj je formiranje pobjedničkog duha, odnosno stvaranje dobrih rezultata, to je drugi pravac. U ovom slučaju, ovi pravci se poklapaju i idu ruku pod ruku", rekao je Janković i objasnio šta za njega znači ostvariti dobar rezultat.

"To znači sklopiti mnogo kockica u jedan mozaik. Ponekad je potrebno i mnogo sreće koja u prethodnom ciklusu nije bila pretjerano naklonjena. Pred nama je novi ciklus u kojem ćemo pokazati na koji način mislimo i na koji način ja mislim da mlada reprezentacija treba da funkcioniše."

Kod novog selektora "orlića" svi igrači će imati podjednaku šansu, na njima je samo da se dokažu i nametnu.

"Kraj kvalifikacija obično znači i smjenu generacija. Postoji grupa igrača koja je nastupala u prethodnom ciklusu, a imaće pravo nastupa i u sljedećem. Postoje igrači koji nadolaze... Sljedeće kvalifikacije počinju tek u septembru 2011. i do tada je sve moguće. Svi igrači će se pratiti, kako oni iz Superlige, tako i oni iz prve lige Srbije. Ne bi trebalo zaboraviti ni one koji nastupaju u inostranstvu, kao ni djecu naših iseljenika. Svi oni će biti u konkurenciji i mogu ravnopravno da se bore za status", zaključio je novi selektor mlade reprezentacije Srbije.

Aleksandar Janković rođen je 6. maja 1972. godine. Trenersku kao i igračku karijeru počeo je Crvenoj zvezdi. Punih šest godina (1999-2005) radio je kao asistent Slavoljuba Muslina. Pored Zvezde bio je još u Levskom, Metalurgu iz Donjecka, Lokerenu i Lokomotivi iz Moskve.

Osamostalio se 2007. godine kada je postao prvi trener crveno-bijelih. Poslije godinu dana rada na Marakani seli se u Belgiju, gdje sa klupe vodi Lokeren.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC