• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nestvarni Mane, podatak od koga ćete se zaista šokirati!

Autor Pavle Knežević

Stvarno zvuči suludo...

 Sadio-Mane-nestvarni-rekord-kljucni-igrac-Liverpul-sok-Premijer-liga-fudbal Izvor: Getty Images/Clive Brunskill, Clive Brunskill/Getty Images Europe

Sadio Mane je pre tačno četiri godine došao u Liverpul iz Sautemptona, iako su neki tada sumnjali u taj transfer, ali ih je Senegalac sve demantovao na najbolji način.

Mnogo je trofeja i individualnih priznanja od kad traje "ljubavna afera", ali jedna brojka zaista deluje neverovatno, čak i kao greška, ali nije!

Možda će vas zanimati

Mane je imao dve odlične sezone u Sautemptonu, za koji je odigrao 75 utakmica i postigao 25 golova. Jirgen Klop ga je zavoleo i hteo je da ga dovede još dok je bio trener Borusije Dortmund.

Skepticima je tada delovalo da je cena od (nešto manje od) 40 miliona evra preterana, jer su, a to sad zvuči neverovatno, sumnjali da Mane može da ode korak više i zaigra dobro u velikom klubu.

Četiri godine kasnije, Mane je bio jedna od ključnih, a možda i ključna figura tima koji je osvojio Premijer ligu, Ligu šampiona, UEFA Superkup i Svetsko prvenstvo klubova, a jedan je od glavnih kandidata za igrača godine u izboru svojih kolega.

Ove sezone je ponovo odigrao sjajno za "redse", sa učinkom od 15 golova i sedam asistencija u Premijer ligi do sada, tako da je odavno zacementirao status legende kluba.

Izvor: Tanjug/AP Photo/Frank Augstein

Ali, podatak koji možda najviše zapanjuje, pa čak i šokira jeste da Mane do danas, pune četiri godine od dolaska – NEMA PRVENSTVENI PORAZ NA ENFILDU!

Doduše, Liverpul je aprila 2017. izgubio 2:1 od Kristal palasa, ali Manea nije bilo u sastavu zbog povrede kolena.

Liverpul je od Enfilda napravio pravu tvrđavu poslednjih godina i jako je malo timova koji su uspeli čak i bod da osvoje na jednom od najpoznatijih stadiona na svetu.

Maneov učinak naravno nije nešto za šta se dodeljuju trofeji, ali je sjajan pokazatelj koliko je važan igrač za ekipu. Pored toga, uz Mohameda Salaha i Virdžila van Dajka, sigurno je najomiljeniji.

Liverpul do kraja ove sezone ima još tri utakmice kod kuće – Aston Vila, Barnli i Čelsi, pa ćemo da vidimo da li će se ovakav izuzetni trend nastaviti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC