• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Treneri Srbije... Ko preživi, pričaće!

Jedva je navršena trećina srpskog prvenstva, odigrano 11 od 30 utakmica, a već je polovina superligaša promijenila svoje trenere!

 Treneri Srbije... Ko preživi, pričaće! Izvor: MONDO

Sedmorica su dobila otkaz, dok su Radovan Ćurčić i Srđan Vasiljević otišli sami u potrazi za srećom, odnosno angažmanom u Fudbalskom savezu Srbije. Slikovito, tu dvojicu "smijenio" je novi selektor "orlova" Vladimir Petrović Pižon, koji ih je pozvao u stručni štab reprezentacije Srbije.

Kad smo već kod selektora Petrovića i on je prošle sezone smijenjen poslije dva poraza u 19 kola (!?).

Jedan od smijenjenih, Petrovićev nasljednik na klupi Zvezde, Ratko Dostanić, nije doživio ni da odigra prvo kolo, a sam pogled na tabelu Jelen Superlige Srbije govori da trener čija se ekipa poslije sedam, osam kola nađe u borbi za opstanak, svakog časa može da očekuje poziv od predsjednika kluba, "finansijera" ili koga već.

Daleko da je strah od otkaza jedini razlog za učestalu neefikasnost na mečevima srpske Superlige, ali nikako ne bi trebalo zanemariti činjenicu da treneri u Srbiji (ma kakvi oni bili) rade sa sviješću da ih bukvalno jedan poraz, jedan loš dan ekipe ili pojedinca može koštati posla. A, da će pritom neisplaćeni novac dobiti MOŽDA jednog dana...



U takvoj atmosferi, malo je onih koji će bodriti svoju ekipu da igra na gol više, rizikovati da možda i izgubi, u namjeri da dobije ubjedljivo i zasluži aplauze navijača. Bar te nekolicine koja se skuplja na tribinama najvećeg broja učesnika Superlige Srbije.

Za 11 kola, trenere su promijenili redom Crvena zvezda (Ratko Dostanić 0/Aleksandar Kristić 11), Javor (Radovan Ćurčić 5/Goran Marić 1/Zoran Njeguš 5), Hajduk Kula (Zdenko Glumac 5/Dragoljub Bekvalac 6), BSK Borča (Srđan Vasiljević 6/Milenko Kiković 5), Inđija (Momčilo Raičević 8/Saša Nikolić 3), Jagodina (Mladen Dodić 9/Miljojko Gošić 2), Metalac (Zvonko Živković 10/Miodrag Radanović 1) i Čukarički (Aleksandar Jović 11/Goran Čumić i Vlada Rončević).

Nijedno od posljednja tri kola Superlige nije prošlo bez smjene trenera, a posljednji je "stradao" Aleksandar Jović iz Čukaričkog, koji nema jednog, već dvojicu nasljednika. Spas Brđanima pokušaće da donesu u tandemu Goran Čumić i Vlada Rončević.

Javor je jedini imao "prelazno" rješenje poslije odlaska Ćurčića u štab "orlova". Njega je u jednom kolu mijenjao Goran Marić, a potom je dogovoren dolazak Zoranja Njeguša.

Do sada, trenere nisu mijenjali Partizan (Aleksandar Stanojević), Rad (Marko Nikolić), Vojvodina (Zoran Milinković), OFK Beograd (Dejan Đurđević), Borac Čačak (Nenad Milovanović), Spartak (Dragan Miranović), Smederevo (Dragan Đorđević) i Slobodan Point Sevojno (Ljubiša Stamenković).

Da li su spokojni? To samo oni znaju...

Koincidencija ili ne, ali od timova koji su u prvom kolu, 14. avgusta, bili gosti, samo Sevojno nije smijenilo trenera. I obrnuto... Od ekipa koje su na startu lige igrale u svojstvu domaćina, samo je Hajduk iz Kule promijenio trenera.

Do daljeg, važiće i da nijedan od smijenjenih trenera nije pronašao angažman u nekom drugom timu Superlige.

Četiri kola dijele "preživjele" trenere od predaha, zimske pauze i priprema, a onda s proljeća: "Hajde, Jovo nanovo".

TABELA: Partizan 28, CRVENA ZVEZDA 25, Rad 24, Vojvodina 22, Spartak 17, Sloboda 17, JAGODINA 15, OFK Beograd 15, JAVOR 14, Smederevo 13, Borac 12, INĐIJA 10, BSK BORČA 10, HAJDUK 5, METALAC 4, ČUKARIČKI 3.

*napomena: velikim slovima označeni su timovi koji su promijenili trenera.

(MONDO, foto: arhiva MN press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC