• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP SRBIJE: Partizan, Voša i Sloboda u polufinalu!

Partizan lako pobijedio Sinđelić (4:0), Oumaru u "minut do 12" odveo Vojvodinu dalje, dok je Sloboda bila bolja u goleadi sa Spartakom.

 KUP SRBIJE: Partizan, Voša i Sloboda u polufinalu! Izvor: MONDO

Učesnici polufinala Kupa Srbije za sezonu 2010/11 su Partizan, Vojvodina, Sloboda Point Sevojno i Crvena zvezda.

Zvezda je na jedvite jade pobijedila Teleoptik 2:1
, poslije vođstva "optičara". Oba gola za crveno-bijele dao je Andrija Kaluđerović, a pobjedonosni u posljednjem minutu.

Partizan je doputovao u Niš prvi put od 8. marta 2003. godine, kada je u ligi pobijedio slavniji od dva kluba iz tog grada, Radnički sa 4:0. "Real sa Nišave" je te sezone eliminisan u niži rang i nije se više vraćao u elitu, a žrijeb za četvrtfinale Kupa htio je da crno-bijeli ponovo zaigraju na Čairu zahvaljujući hrabrosti crno-bijelog niškog kluba, Sinđelića, koji je izborio plasman među osam najboljih.

Šest i po godina kasnije, Partizan je ponovo pobijedio sa 4:0 na istom mjestu.

Golove za šampiona Srbije postigli su Marko Šćepović u 17. i 90. minutu, tako da mladi napadač sada ima četiri gola u prvenstvu i isto toliko u Kupu.

Prvi pogodak, Šćepović je postigao poslije loše procjene stopera Sinđelića, koji su dugu loptu propustili svom golmanu, a Zdravković za to nije bio spreman, pa je mladi napadač Partizana dobio priliku da pokaže golgeterski instinkt. Iz prve uhvatio je volej sa 15 metara i načeo domaćina na lošem, lošem terenu niškog stadiona - 0:1.

Uprkos činjenici da su dvije tribine "Čaira" suspendovane zbog straha od urušavanja, utakmicu je pratilo oko 5.000 navijača, od čega je većina navijala za Partizan. Grobari su napravili i bakljadu, uz transparent "Niš pripada nama".

U prvom poluvremenu, Sinđelić je bio jednako opasan koliko i Partizan, a umalo Nišlije nisu izjednačile poslije greške Marka Jovanovića, koji je promašio dugu loptu sa suparničke polovine i potom nekako uspio da je izbaci u aut ispred napadača Sinđelića.

U 22. minutu, prvoligaš imao je najbolju šansu protiv superligaša. Milan Đorđević opalio je iz sve snage sa desetak metara, ali je Vladimir Stojković pokazao urođeni refleks i nekako spasio izjednačenje - 1:1.

Do pola časa igre, bilo je nekoliko gužvi ispred gola Partizana, u kojima defanzivci beogradskog tima nisu baš djelovali sigurno.

Znao je trener Partizana Aleksandar Stanojević da duel sa timom iz nižeg ranga neće biti "mačiji kašalj", tako da je odmarao samo Gabrijela Klea, ne i trojicu najiskusnijih, Mladena Krstajića, Sašu Ilića i Almamija Moreiru. Rezultat 0:1 na poluvremenu bio je potvrda Stanojevićeve opreznosti pred meč u kojem se sve rješava u 90 minuta ili potom na penale.

Ipak, Ilić se za tri minuta nastavka pobrinuo da ostatak utakmice bude formalnost. Poslije solo prodora, ljubimac navijača Partizana šutnuo je "iz koljena" sa ivice šesnaesterca, a Zdravković je mogao samo da gleda - 0:2.

Od tog trenutka, Sinđelić nije imao više ni snage za napad, ni vjere da je preokret moguć.

Umorni od borbi u Ligi šampiona i prvenstvu, fudbaleri Partizana spustili su tempo u drugom poluvremenu, a iz takve igre, uslijedio je blesak u vidu solo prodora Moreire, koji je u 71. minutu nanizao četvoricu čuvara i postigao gol. Kao na malom fudbalu - 0:3.

I Ilića i Moreiru, Stanojević je zamijenio neposredno nakon što su postigli golove.

Odličnu formu u posljednje vrijeme, Šćepović je postigao u posljednjem minutu utakmice koja je u startu iz - za sada - nepoznatih razloga kasnila 12 minuta. Na pas Radosava Petrovića, Šćepović je šutirao lijevom iz okreta za - 0:4!

U Novom Sadu kiša je padala samo po terenu, ni i u mreže oba tima. Po klizavom terenu, prošlogodišnji finalista Vojvodina i tvrdi gosti iz Jagodine nadmetali su se 89 minuta, bez rezultata.

Golmani su "skidali" sve što je ličilo na ozbiljne pokušaje, a bilo ih je na obe strane.

Sve dok Abubakar Oumaru "u minut do 12" nije uputio nezaustavljiv udarac u okvir gola Budimira Janoševića. Odbijeni pokušaj saigrača, Kamerunac je "uhvatio" iz okreta i probušio mrežu Jagodinaca, ujedno i njihove nade da će se domoći penal ruleta, na kojem bi sve bilo moguće.

A, upravo sa penal ruleta, Vojvodina je i stigla do četvrtfinala. U prethodnoj rundi, Novosađani su gubili u Jakovu od Srema do pred kraj utakmice, stigli do izjednačenja (2:2) i onda sa bijele tačke izborili duel sa Jagodincima, koji do 89. minuta treće runde Kupa nisu doživjeli da prime gol u tom takmičenju.

Minut ih je dijelio do prilike da se prvi put u istoriji domognu polufinala ovog takmičenja.

Za razliku od Novog Sada, u Lučanima nije bilo kiše iz oblaka, ali jeste bilo kiše golova. U mreži Spartaka tri, u mreži Slobode Point Sevojna dva.

Dalje idu Užičani, koji su do ubjedljive prednosti (3:1) stigli za 60 sekundi u finišu prvog poluvremena, a potom uspjeli da se odbrane u nastavku, iako su već u 49. minutu primili gol, kojim su se Subotičani rezultatski vratili u meč.

Na kraju, ostalo je 3:2, tako da i Zapad imati svog predstavnika u polufinalu Kupa.

Sloboda je povela golom Nemanje Arsenijevića, koji je u 11. minutu surovo kaznio tragikomičnu intervenciju kompletne odbrane Spartaka. Omalenom napadaču ostalo je samo da glavom sa dva metra udaljenosti ćušne loptu u mrežu, što je i učinio - 1:0.

Gosti su poravnali skor u 26. minutu, kada je Vladimir Torbica krenuo u divan solo prodor, poslije kojeg je uputio pravovremen pas u prostor za Voju Ubiparipa, a napadač Spartaka "ubio" je paučinu uz stativu gola domaćih - 1:1.

Prečka istog gola tresla se nekoliko minuta kasnije i onda umjesto da bude 1:2, očas posla bilo je 2:1. Odnosno, 3:1.

U 42. minutu, Edin Ademović probio je po lijevoj strani, vratio miran pas ka sredini, odakle je punom snagom "zategao" Njegoš Gološevac - 2:1. Čim su krenuli sa centra, Subotičani su izgubili loptu, sijevnula je kontra, koju je poslije idealnog centaršuta u ubjedljivo vođstvo pretvorio Radan Šunjarević - 3:1.

Kada je već poslije četiri minuta igre u nastavku, rezervista Aleksandar Nosković postigao gol za 3:2, djelovalo je da će Spartak uzvratiti punom snagom ali se to nije dogodilo.

REZULTATI ČETVRTFINALA KUPA SRBIJE:

NIŠ: Sinđelić - Partizan 0:4 (0:1)
/Šćepović 17, 90, Ilić 48, Moreira 71/

LUČANI: Sloboda Point Sevojno - Spartak Zlatibor Voda 3:2 (3:1)
/Arsenijević 11, Goločevac 42, Šunjevarić 43 - Ubiparip 26, Nosković 49/

NOVI SAD: Vojvodina - Jagodina 1:0 (0:0)
/Abubakar 89/

BEOGRAD: Crvena zvezda - Teleoptik 2:1 (0:1)
/Kaluđerović 48', 90+1' - Antelj 22'/

Polufinalni dueli biće odigrani 16. marta i 6. aprila naredne godine, a finale je zakazano za 11. maj.

Titulu u Kupu brani Crvena zvezda.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC