• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Isah: Bilo bi glupo da igram za Srbiju

Vezni fudbaler iz Gane dao je zanimljive odgovore na pitanja koja su mu navijači uputili preko zvaničnog sajta Crvene zvezde.

 Isah: Bilo bi glupo da igram za Srbiju Izvor: MONDO

Mohamed Aval Isah (24) istakao je da nije realno da u budućnosti zaigra za reprezentaciju Srbije, bez obzira na to što još nije debitovao za "A" selekciju svoje zemlje.

"Srbija ima mnogo dobrih igrača i glupo je da ja igram za nju. Svako treba da igra za svoju zemlju. Ja Srbiju već sada doživljavam kao dio sebe, ali Gana je Gana", odgovorio je Isah.

Putujući na gostovanja klupskim autobusom, imao je priliku da prođe kroz mnoge krajeve Srbije.

"Srbija je jako lijepo mjesto za život, a priroda je totalno drugačija nego u Gani. Posebno mi se sviđa Šumadija. Tamo ima mnogo boja i zelenila".

Isah je otkrio da u šoping po Beogradu ide sa djevojkom i saigračem Li Adijem, dok od domaćih igrača najviše voli Sašu Stamenkovića, sa kojim često pije kafu.

S obzirom na to da solidno razumije srpski, pa može da razume šta navijači pjevaju, kao omiljenu pjesmu Delija izdvojio je "Zvezda mi je sve, Zvezda život je...", a kao meč sa najboljom atmosferom - revanš kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Slavije iz Praga prošle godine.

Kako mu je na Marakani?

"U klubu je OK, ali nisam zadovoljan trenutnim stanjem na tabeli. Ponekad mislimo da možemo svakoga da pobijedimo, a onda pobjeda izostane. To je sport, ostaje nam da se potrudimo i popravimo formu".

Isah se često čuje sa Južnoafrikancem Bernardom Parkerom, koji je svojevremeno pobjegao iz Zvezde "glavom bez obzira" i potpisao za Tvente. Kako objašnjava to što je uprkos teškoj situaciji u to vrijeme ostao na Marakani?

"Parker je imao drugačiji ugovor od mene. Rekao sam mu da bi bilo bolje da je ostao, ali ga razumijem što je otišao. Mislim da sam ja odabrao bolje, jer sam vjerovao u Zvezdu i nove ljude u upravi. Ponašaju se drugačije od prethodnika i mnogo su odgovorniji prema nama, igračima i prema klubu".

Veličinu Zvezde prepoznao je po tome što "svi žele da te pobijede kada obučeš crveno-bijeli dres".

Kao idola je izdvojio Zinedina Zidana, a nada se da će Ligu šampiona osvojiti Mančester junajted. Da bi postao vrhunski fudbaler "najvažnija je ambicija". Li Adija vidi kao nasljednika Džona Mensaha u odbrani Gane.

Što se tiče njegove igre, smatra da bi prvenstveno trebalo da unaprijedi šut i dug pas.

Otkako je došao u Zvezdu, Isah je sarađivao sa mnogim trenerima, a omiljeni mu je Vladimir Petrović Pižon, jer je "veoma interesantan".

Isah kaže da je obrisao svoj profil na Facebook-u ("više ne volim FB"), dok video igrice poput PES igra ponekad, ali ne troši puno vremena na njih.

Dokle će ga Delije gledati u crveno-bijelom?

"Ja bih ostao još, ali klub odlučuje. Svi znaju da je Zvezda u krizi i logično je da se trudi da zaradi na transferima. Vidjećemo..."

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC