• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Široki u polufinalu, Sarajevo u blatu

Fudbaleri Širokog Brijega plasirali su se u polufinale Kupa BiH pobjedom nad Sarajevom 1:0. Čelik nadoknadio "minus dva" protiv Zrinjskog.

 KUP BiH: Široki u polufinalu, Sarajevo u blatu Izvor: MONDO

Golom Vagnera u 50. minutu Široki je savladao Sarajevo na blatnjavoj Pecari i plasirao se u polufinale Kupa BiH, pošto je prvi meč završen rezultatom 2:2.

Bio je ovo treći uzastopni meč trećeplasirane i četvtoplasirane ekipe na tabeli Premijer lige BiH s obzirom da su u međuvremenu odigrali i prvenstveni meč u kojem ja slavio Široki Brijeg, tako da su izostala bilo kakva taktička iznenađenja trenera iIštuka i Varešanovića.

I da ih je bilo, teško bi ih bilo pretočiti u djelo po pljusku na totalno raskvašenom terenu stadiona Pecara, gdje je meč četvrtfinala Kupa BiH pratilo tek oko 300-400 zaljubljenika u fudbal.

Fudbalerima Sarajeva nakon 2:2 u prvom meču trebala je pobjeda ili remi sa puno golova, pa je svjestan te činjenice, bordo tim krenuo u napad od početka ali njihovi planovi pokvareni su već u 15. minutu kada su ostali bez isključenog Torlaka.

Defanzivac Sarajeva okliznuo se i pao pokušavajući da presječe jedan napad, Mišiću se otvorio čist put prema golu Hamzića i Torlak ga je sapleo, a sudija Pajić opravdano mu je pokazao crveni karton kao posljednjem igraču odbrane.

Ekipa Sarajeva zadržala je posjed lopte, ali poslije isključenja Torlaka ona je sve teže dolazila je do napadača Avdića.

Na drugoj strani Široki je prijetio kontrama, a najagilniji je bio Mišić koji je u dva navrata šutirao, ali je Hamzić oba puta bio siguran. Golman Sarajeva spasio je svoj gol i u 40. minutu kada je u situaciji „jedan na jedan“ bio sa Roskamom.

U nastavku Široki je krenuo jače prema golu sve umornijih Sarajlija. Već u 49. minutu zaprijetio je Šilić, a četiri minute kasnije Širokobriježani su iskoristili igrača više kada je Vagner pogodio nakon prodora iz kontre i povratne lopte koju mu je uputio Mišić.

Moglo je Sarajevo da izjednači samo nekoliko minuta kasnije, da Ihtijarevića nije spriječio katastrofalan teren. Igrači Sarajeva odigrali su dobru akciju i uputili centaršut s desne strane, Ihtijarević je utrčao na samo pet-šet metara od gola, ali se u odlučujućem trenutku okliznuo i promašio loptu.

Do kraja meča Široki je kontrolisao igru i na kraju sačuvao prednost, pa zasluženo ide u polufinale Kupa BiH.

Čelik je u Zenici uspio da nadoknadi minus od dva gola protiv Zrinjskog. „Plemići“ su u prvom meču slavili 2:0, ali je u revanšu na Bilinom polju u srijedu Čelik postigao gol više i plasirao se u naredni krug takmičenja.

Domaćin je poveo u 25. minutu, a strijelac za 1:0 bio je Kapetan. Tim rezultatom otišlo se na odmor, ali odmah po izlasku iz svlačionice Adilović je povisio sa „bijele tačke“ na 2:0.

Junak preokreta je rezervista Džafić koji je u 63. minutu ušao umjesto Obuće, a sedam minuta kasnije zatresao mrežu Zrinjskog i tako odveo svoj tim u polufinale Kupa BiH.

Izvještaje sa ostalih mečava četvrtfinala Kupa BiH pročitajte OVDJE.

Rezultati četvrtfinala Kupa BiH:

Branitelj - Željezničar 0:3 (0:1) - prvi meč 0:6
/Bešlija 7, Baljić 55, Perak 75/

Sloboda - Olimpik 1:1 (1:1), penalima 6:7 - prvi meč 1:1
/Zoletić 45 - Tijago 3/

Široki Brijeg - Sarajevo 1:0 (0:0) - prvi meč 2:2
/Vagner 50/

Čelik – Zrinjski 3:0 (1:0) – prvi meč 0:2
/Kapetan 25, Adilović 46 pen, Džafić 70/

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC