• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Kaluđerović opet Zvezdin spasilac

Zvezda se plasirala u polufinale pobjedom nad Teleoptikom (2:1), zahvaljujući dvostrukom strijelcu Kaluđeroviću, golovima u 48. i 90. minutu.

  KUP: Kaluđerović opet Zvezdin spasilac Izvor: MONDO

Crvena zvezda je u polufinalu Kupa Srbije. Ali, dotle je stigla poslije mnogo muka.

Kao domaćin je, pred sedam-osam hiljada gledalaca, savladala Teleoptik poslije preokreta u drugom poluvremenu - 2:1 (0:1).

Ponovo je spasilac crveno-bijelih bio Andrija Kaluđerović, strijelac oba gola, u 48. i 90. minutu.

Kada su već svi iščekivali da se na terenu stadiona u Ljutice Bogdana zavrti penal-rulet, pojavio se Andrija Kaluđerović i branioca trofeja poveo među četiri najbolje ekipe u masovnijem domaćem takmičenju.

Pojačanje iz Rada je kao i više puta ove sezone na kraju ipak sačuvao živce navijača, žestoko iskidane tokom 90 minute borbe sa Partizanovim "mlađim bratom". Kaluđerović je crveno-bijelima skratio muke i u šesnaestini finala Kupa protiv Sloge u Kraljevu, takođe u finišu meča, u prvenstvu je bodove "spakovao" u poslednjim trenucima duela sa Javorom...

Već u uvodu meča se vidjelo da tim Aleksandra Kristića neće pokazati napredak u odnosu na prethodna loša izdanja, u Superligi protiv Hajduka i OFK Beograda. Zbog toga su crveno-bijeli još tokom prvog poluvremena "čašćavani" zvižducima sa zapadne tribine, dok je Sjever zahtjevao: "Srce na teren"... Na kraju prvog dijela, i najvatrenije pristalice su "pukle", pa se na Topčiderskom brdu začuo koncert zvižduka.

Takvu predstavu domaćina iskoristio je prvoligaš iz Zemuna. Odbrana Zvezde se zaigrala, Nikola Mikić je pogriješio, loptu je uzeo Lukić i asistirao za Gorana Antelja, pa je u 22. minutu na semaforu stajalo 0:1.

Mogli su "optičari" da povedu sa 2:0, ali je kontranapad završen lošim udarcem Aleksandra Đokovića.

Ulaskom Marka Vešovića u igru (umesto Kadua) Zvezdin napad se malo razmrdao. Upravo je Crnogorac centrirao u 48. minutu kada je Kaluđerović glavom precizno naciljao mrežu Nikole Petrovića - 1:1.

Vešović je još nekoliko puta ugrozio Petrovića, koji je bio priseban, čak i u 88. minutu kada su već svi vidjeli loptu u golu. Ali, on je zaustavio i šut Savija.

Prethodno, Miloš Jojić je mogao ponovo da dovede goste u vođstvo, ali nije iako se našao u neposrednoj blizini gola Saše Stamenkovića.

I kada ostali nisu, opet je Kaluđerović pogodio, i to pod prečku za 2:1.

Tako je Zvezda eliminisala Teleoptik iz Kupa identičnim rezultatom kao u septembru 2007. godine (šesnaestina finala), samo što se tada igralo u "Zemunelu".

CRVENA ZVEZDA: Stamenković - Ninkov, Li Adi, Mikić, Ignjatijević - Isah, Milovanović, Kadu, Koroman - Trifunović, Kluđerović.

TELEOPTIK: Petrović, Aškovski, Popara, Miljković, Stević, Ranđelović, Antelj, Lukić, Đoković, Pilica, Ostojić.

(MONDO, foto MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC