• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Mančester odigrao za London

Bez golova u mančesterskom derbiju, Čelsi i Arsenal pobijedili. Liverpul neriješeno sa Viganom...

 PREMIJER: Mančester odigrao za London  Izvor: MONDO

Sve oči fudbalske javnosti Engleske (a i šire) bile su uprte u Mančester, jer se u tom gradu u sredu uveče vodila bitka za titulu "gazda u gradu". Ali, dok su se dvojica tukla treći i četvrti su to iskoristili.

Mančester siti i Mančester junajted prijetili su jedno drugom iz praznih pušaka ili bolje reći vlažnim barutom. Po četiri šuta u okvir gola na ojbe strane za 90 minuta meča, premalo za ekipe tog ranga. Bili su u pravu oni koji su pretpostavili da će ser Aleks Ferguson odigrati na "nulu", odnosno da će biti zadovoljan i bodom.

I dok su se Mančesterci "tukli" na terenu, Londonci su to iskoristili.

Čelsi je odigrao onoliko koliko mu je bilo potrebno protiv gradskog rivala Fulama. Strijelac jedinog gola na meču bio je povratnik u ekipu Mikael Esjen (bio je jedno vrijeme povrijeđen). Branislav Ivanović je bio starter, ali ga je Karlo Anćeloti pomjerio sa mjesta djesnog beka na poziciju štopera, što srpskom reprezentativcu možda i više odgovara.

Arsenal je u gostima savladao Vulverhempton (igrao Nenad Milijaš) 2:0, a oba gola dao je Maruan Šamak i to zanimljivo u 1. i 90. minutu!

Poslije ovog vanrednog 12. kola, Čelsi je povećao prednost nad Mančester junajted za jedan bod, a Arsenal je pretekao Siti.

Od ostalih mečeva izdvajamo neočekivani poraz Njukasla kod kuće od Blekburna. "Svrake" igraju po sistemu toplo-hladno. Umiju da pobijede favorita (poput recimo Arsenala), ali znaju i da uprskaju. Zanimljivo je da je strijelac za Njukasl, u porazu od Blekburna, opet bio nestašni Endi Kerol.

Njukasl se u ovom meču ipak nije oporavio od početnog šoka, jer je prvi gol primio odmah posle sudijskog zvižduka koji je označio start utakmice. Bila je to velika greška Tiote u svom polju, bukvalno je poklonio loptu Mortenu Gamstu Pedersenu za 0:1.

Kerol, koji privremeno, po nalogu suda živi u kući svog kapitena Kevina Nolana zbog optužbi da je pretukao svoju bivšu djevojku, dao je gol u 47. minutu, ali je sva tri boda gostioma doneo Roberts desetak minuta prije kraja.

Aston Vila je prekinula post od pet mečeva bez poraza. U utakmici sa najviše golova ove večeri Aston Vila je dobila Blekpul 3:2.

Fernando Tores je opet pogodio, ali Liverpul nije pobijedio. Poslije dva gola Čelsiju, Španac je doveo Liverpul u vođstvo na gostovanju Viganu, ali je domaćin uspio da izbori izjednačenje i osvoji bod.

REZULTATI 12. KOLA:

Mančester siti - Mančester junajted 0:0

Vulverhempton - Arsenal 0:2 (0:1)
/Šamak 1', 90'/

Njukasl - Blekburn 1:2 (0:1)
/Kerol 47'- Pederson 2', Roberts 82'/

Aston Vila - Blekpul 3:2 (1:1)
/Dauning 28, Delfuneso 60', Kolins 89' - Hervud 45', Kembel 87'/

Čelsi - Fulam 1:0 (1:0)
/Esjen 30'/

Everton - Bolton 1:1 (0:0)
/Bekford 90' - Klasnić 79'/

Vigan - Liverpul 1:1 (0:1)
/Rodalega 52' - Tores 7'/

Vest Hem - Vest Bromvič 2:2 (1:1)
/Parker 43, Pikjone 50'p' - Odemvinge 38'p, Ibanjez 71'/

utorak:

Stouk - Birmingem 3:2 (1:0)
/Hut 44, Fuler 72, Vajthed 85 - Fehi 74, Džerom 76/

Totenhem - Sanderlend 1:1 (0:0)
/Van Der Vart 65 - Gijan 67/

TABELA: Čelsi 28, Mančester junajted 24, Arsenal 23, Mančester siti 21, Njukasl 17, Totenhem 16, Sanderlend 16, Bolton 16, Liverpul 16, VBA 16, Aston Vila 16, Everton 15, Blekburn 15, Blekpul 14, Fulam 13, Stouk 13, Birmingem 12, Vigan 11, Vulvs 9, Vest Hem 7 bodova.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC