• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Ludi" Džoi Barton opet u problemu

Svašta na ovom svijetu može da se dogodi, ali teško da će Džoi Barton ikada savladati svoj burni temperament.

 "Ludi" Džoi Barton opet u problemu Izvor: MONDO

Bivši alkoholičar i zatvorenik u dva navrata, a sada igrač Njukasla ponovo je dospio na naslovne strane svih engleskih novina, a i šire.

U srijedu uveče, pesnicom je udario u stomak fudbalera Blekburna Mortena Gamsta Pedersena i, iako nije platio odmah više nego zasluženim isključenjem, jer sudija Majkl Džons nije vidio šta mu se događa iza leđa, platiće naknadno pred Fudbalskim savezom Engleske, koji ga je otužio za nasilničko ponašanje.

Problematični Barton (28) do u petak popodne ima pravo žalbe. Ako prizna krivicu dobiće uobičajenu kaznu - tri utakmice suspenzije, a ako odluči da se održi saslušanje i izgubi, mogao bi duže da pauzira.

"Fudbaler Njukasla Džoi Barton je optužen za nasilničko ponašanje zbog incidenta na utakmici sa Blekburnom", navodi se u saopštenju FA.

Snimak pesnice u stomak Pedersenu, jednog od brojnih pogibeljnih startova, kao i načina na koji je Barton isprebijao mladića u pijanom stanju, možete pogledati na našem web portalu www.mondo.rs.

Barton je, poslije problematičnog djetinjstva u predgrađu Liverpula i odrastanja u siromašnoj porodici iz radničke klase, spas našao u Akademiji za mlade fudbalere Mančester sitija, u kojem je naučio da igra fudbal, a kasnije i debitovao za "građane", za koje je igrao od 2002. do 2007. godine.

Tokom tog perioda napravio je više prekršajnih i krivičnih djela i često bio privođen, kao što je recimo bio slučaj kada je 2007. godine prebio takstistu. Nešto kasnije priznao je da je alkoholičar i zbog toga je čak išao na liječenje.

To ga nije smirilo, već je 2008. godine uhapšen nakon što je, pijan, u centru Liverpula žestoko pretukao mladića, kojem je zadao više od 20 udaraca u glavu. Zbog toga, Barton je 20. maja 2008. godine osuđen na šest mjeseci zatvora, ali je oslobođen poslije 77 dana provedenih u ćeliji.


Vratio se fudbalu, ali se takođe brzo vratio i u ćeliju, nakon što se na treningu potukao sa saigračem Osmanom Daboom. Na taj način Barton je prekršio uslovnu kaznu, pa je proveo još četiri mjeseca u zatvoru.

Karijeru je donekle rehabilitovao u Njukaslu, ali je nasilnički karakter nastavio da ispoljava na terenu, gdje je često suludo startovao na protivničke igrače.

Kada se Njukasl ove sezone vratio iz Čempionšipa u Premijer ligu, Barton je ponovo dospio na naslovne strane svih novina, jer je prilikom proslave jednog od postignutih golova podigao ruku u naci stilu, a da je pritom još imao i brkove, koji su nesumnjivo podsjećali na one koje je nosio Adolf Hitler.



Barton je kasnije opisao da je pokret rukom od grudi na gore značio da je vrijeme da obrije brkove, što je odmah poslije utakmice i uradio.

Javnost u to nije povjerovala, što zbog Bartonove prošlosti, što zbog činjenice da je njegov rođeni brat Majk dobio 17 godina robije zbog toga što je, iz rasističkih pobuda, ubio tamnoputog Entonija Vokera, 2005. godine.

Od naci pozdrava s početka sezone, do pesnice u stomak Pedersenu, Barton je imao "samo" nekoliko grubih startova.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC