• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bosanski "oskari" za Maminja i Vahu

Alfa i omega Dinama Zdravko Mamić i trener Vahid Halilhodžić dobili su priznanja na manifestaciji "BH muzički oskar" iako nemaju nikakve veze sa muzičkom industrijom.

 Bosanski "oskari" za Maminja i Vahu Izvor: MONDO

Organizator ovog "treš hepeninga" Nazif Gljiva dodijelio je Maminju priznanje za najboljeg menadžera u jugoistočnoj Evropi, dok je Halilhodžić osvojio "duplu krunu" - izabran je za ličnost godine i sportsku ličnost godine u Bosni i Hercegovini.

Mamić je priznao prije dodjele nagrada da su mu emocije pomiješane jer je prvi put poslije rata došao u Sarajevo.

"Prije polijetanja bio sam izuzetno uzbuđen. Dolazio sam nekada u glavni grad BiH kada je Dinamo igrao sa Željom i Sarajevom. Ovde imam mnogo prijatelja, a i moja najbliža saradnica iz kluba, Amra, je iz ovog grada" rekao je Maminjo sarajevskim medijima.

Prema njegovim riječima, pratio je reprezentaciju BiH kad je selektor bio njegov kum Miroslav Ćiro Blažević, a o klupskom fudbalu nema previše informacija.

"Znam da je Željezničar aktuelni šampion BiH i da je Safet Sušić selektor. Ali, nije mi jasno kako najtrofejniji klubovi, Sarajevo i Željo, nisu konstantno u vrhu. Kada gledamo veličinu grada, broj stanovnika i navijača, to pokazuje da nesposobni ljudi vode ove klubove", dodao je Mamić navodeći primjer Zrinjskog i Širokog, gdje se radi mnogo organizovanije.

Mamić je napomenuo da je prije angažovanja Halilhodžića na mjestu trenera "modrih" razmišljao o imenovanju šefa struke Želje Amara Osima.

"Ali, nismo ga dovoljno dobro poznavali, pa je otpao. Međutim, to ne znači da neće u budućnosti možda dobiti šansu na Maksimiru".

O Halilhodžiću ima samo riječi hvale.

"Vaha je ljudina! Već je postigao sjajne rezultate, što praktično znači da sam povukao pravi potez dovodeći njega za trenera", naglasio je "maksimirski šerif".

Sarajevske novinare najviše je zanimalo hoće li Vaha u budućnosti postati selektor reprezentacije BiH, na šta je kormilar Zagrepčana rekao "nikad ne reci nikad".

"To me svi pitaju. Uvijek sam govorio da neću raditi na ovim prostorima, ali sam dolaskom u Dinamo sam sebe demantovao. BiH ima selektora, mog prijatelja Papeta Sušića, kojem želim puno sreće u nastavku kvalifikacija. Ali, nikad ne reci nikad i možda jednog dana ipak dođem", zaključio je nekadašnji trener Pari sen Žermena i reprezentacije Obale Slonovače.

(MONDO, foto: Index.hr)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC