• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Brani gol u sedmoj deceniji života!

Mićo Pejić ima 61 godinu i najstariji je aktivni fudbaler u Republici Srpskoj, Bosni i Hercegovini, a vjerovatno i šire.

 Brani gol u sedmoj deceniji života! Izvor: MONDO

Golman Sutjeske iz Brvnika, sela nadomak Šamca, kaže da nikako ne može da se rastane od fudbala, pa i danas, u sedmoj deceniji čuva mrežu svog matičnog kluba u Petoj ligi Opštinskog fudbalskog saveza Šamac.

Počeo je 1966. godine, kao 16-godišnji mladić, u svojoj Sutjesci. Tokom karijere branio je u mnogim lokalnim timovima: Kombinatu iz Šamca, Korparu iz Grebnica, Oštroj Luci, Slogi" iz Srednje Slatine..

Mićo nije uvijek bio među stativama, nego je bio i na mjestu napadača - davao golove. Kaže da još dobro izvodi slobodne udarce i penale, pa se često i danas upiše u listu strijelaca.

"Fudbal je moj život i ne mogu da zamislim nedjelju, a da ne idem na utakmicu. Ove sezone rezultati nam nisu sjajni, ali mlada smo ekipa, naravno - ne računajući mene, pa ima vremena da se poprave i rezultati".

Cijelog svog života živi sportski, bez alkohola, bez cigareta. Smatra da bi to trebao biti putokaz za mlade fudbalere...

Prijatelji kluba i poštovaoci Mićine igre odlučili su da mu prirede veličanstven oproštaj od fudbala, još 2003. godine, jer im je Mićo, te godine, najavio da će u 54-oj godini "okačiti kopačke o klin". U Brvniku je na Mićinoj oproštajnog utakmici gostovao tadašnji prvoligaš Republike Srpske Omladinac iz Banjaluke.

"Bio je to praznik fudbala u Brvniku - okupio je veliki broj ljudi, ne samo mojih prijatelja iz sporta, nego i iz drugih profesija. Okupilo se mnoštvo naroda i priredili su mi prijatelji iz mog kluba Sutjeske stvarno veličanstvenu feštu. Bio sam baš dirnut".

Međutim, poslije par mjeseci "fudbalske penzije" vratio se aktivnom bavljenju ovim sportom.
"Nisam mogao da provodim dane bez lopte i ponovo sam se aktivirao i od tada do danas neprekidno sam na golu Sutjeske", priča Mićo Pejić, inače automehaničar.

Pitanje koje se samo po sebi nameće jeste: Dokle će Mićo Pejić čuvati gol Sutjeske?

Prema onome što se može zaključiti - gledajući ga na golu - jeste da je on još i danas najbolji pojedinac, koji svojim paradama sigurno čuva mrežu.

"O novom oproštaju uopšte ne razmišljam, jer ne mogu ostaviti svoju ekipu bez golmana, a pogotovo sada kada smo slabiji nego ranijih godina i kada moje iskustvo dobro dođe mlađim fudbalerima. Volim loptu i fudbal i oni su simbol moga života. Malo je fudbalera koji igraju poslije 40-te godine, a eto ja imam 61 i još igram i igraću dok god budem mogao. Fudbal je moj hobi, a za moju vitalnost upravo mogu zahvaliti sportskom načinu života", zaključuje Pejić.

(MONDO/Srna)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC