• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Pižon na Bugare sa šestoricom debitanata

Nova imena u srpskom timu: Jorgačević, Trivunović, Radovanović, Ljajić, Dimitrijević, Mirić. U Sofiji ne igraju Krasić i Lane, nema ni Obradovića.

 Pižon na Bugare sa šestoricom debitanata Izvor: MONDO

Bojan Jorgačević (Gent), Miloš Dimitrijević (Rad), Marko Mirić (Spartak), Veseljko Trivunović (OFK Beograd), Ivan Radovanović (Bolonja) i Adem Ljajić (Fiorentina) nova su imena na spisku selektora Vladimira Petrovića-Pižona pred prijateljsko odmjeravanje snaga sa Bugarskom 17. novembra u Sofiji.

Što zbog ranije odluke da provjeri igrače iz Superlige Srbije, što zbog povreda, rovitosti i loše forme pojedinih standardnih reprezentativaca, Pižon je pozvao šestoricu debitanata, među kojima su jedan golman, četvorica vezista + ofanzivni vezni (Mirić).

U nacionalni tim se poslije duže pauze zbog povrede vraća Aleksandar Kolarov, Nemanja Vidić će biti kapiten, jer će odsustvovati Dejan Stanković. U Sofiji neće igrati povrijeđeni Miloš Krasić i Zdravko Kuzmanović, zatim Miloš Ninković koji osjeća posljedice potresa mozga, kao i Milan Jovanović, Danko Lazović i Ivan Obradović. Nema ni golmana Vladimira Stojkovića, koji je "na hlađenju" poslije dešavanja u Đenovi i na vječitom derbiju.

"Lazović me zamolio da ne dolazi, jer se ne osjeća dobro, a i rusko prvenstvo ulazi u završnicu", pojasnio je Pižon.

Ovo je prvi put da Lane izostaje sa neke reprezentativne utakmice od kvalifikacija za SP protiv Litvanije u oktobru 2008. godine u Beogradu. U stvari, fudbaler Liverpula će doputovati i biti uz ekipu, ali neće biti u kombinaciji za tim.

"Želim da razgovaram sa Lanetom, da mu pružimo moralnu podršku, jer je poljuljan. Da zna da računamo na njega",
podsjetio je Petrović da se Milan Jovanović trenutno nalazi u nezavidnoj poziciji u Liverpulu.

Pižon je obrazložio pozive upućene novajlijama.

"Kada sam postao selektor gledao sam utakmicu Partizan - Spartak i odmah ubilježio Mirića. Sada se, povredom Krasića, ukazao prostor da mu pružimo šansu".


Na sličan način je do reprezentativnog dresa stigao i Dimitrijević.

"Protiv Vojvodine je igrao odlično i pokazao da možemo da računamo na njega. Međutim, kao i Mirić, i on je pokazao oscilacije u igri, pa je na narednoj utakmici zamijenjen. Reprezentativci moraju da budu nosioci igre u svojim klubovima i ne smiju da dozvole da budu zamijenjeni. Ovaj poziv može da im bude medveđa usluga, jer će sada svi od njih očekivati više".

Najstariji među debitantima je Trivunović.

"Žao mi je što ima 30 godina, ali ono što je bilo primjetno protiv Estonije je da je nedostajao vezni igrač koji bi upošljavao krila. Zato treba pogledati Trivunovića".


Toliko o novim licima iz srpske Superlige.

Golman Jorgačević je odavno u fokusu selektora i logičan je izbor Pižona u odsustvu Stojkovića.

"Svi znate ko je i šta je Adem Ljajić",
kratko je Petrović prokomentarisao vezistu Fiorentine, a onda se osvrnuo i na drugog debitanta iz Serije A, Radovanovića.

"Iskreno, nisam ga gledao. Ali, on je igrao u ranijim sazivima mlade reprezentacije, saradnici su mi ga preporučili, a vidim da je standardan u posljednjih šest utakmica Bolonje. A na sve to nemamo vezni red kakav želim".


U stručnom štabu "orlova" u Sofiji biće i novopostavljeni selektor mlade reprezentacije, Aleksandar Janković.

A na drugoj klupi sjediće stari srpski znanac, Lotar Mateus.

"Dobro je poznato kakav je Mateus bio igrač, a uvjerio nas je i da je dobar trener kada je sa Partizanom ušao u Ligu šampiona, što je bio veliki uspjeh. Vidim da nije pozvao nijednog igrača iz domaće lige, znači da je ozbiljno shvatio naš duel. I mi ga shvatamo ozbiljno bez obzira na veliki broj novih igrača".

Utakmica na nacionalnom stadionu Vasil Levski u Sofiji igraće se u srijedu u 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

"Dobro je da se okrećemo fudbalskim stvarima poslije svih onih nemilih dešavanja",
vratio se Pižon na "slučaj Đenova".

"Utakmica sa Bugarima nam je prilika za uigravanje pred nastavak kvalifikacija u martu sljedeće godine. Oni su pobijedili Vels i pokazali da imaju interesantnu ekipu", zaključio je Vladimir Petrović.

"Orlovi" će prije nastavka kvalifikacija zakazanog za 25. mart protiv Sjeverne Irske u Beogradu (bez publike) igrati i prijateljski meč u Izraelu (9. februar).

Spisak selektora:

golmani - Bojan Jorgačević, Željko Brkić;

odbrana - Branislav Ivanović, Nemanja Vidić (kapiten), Pavle Ninkov, Aleksandar Luković, Slobodan Rajković, Marko Lomić, Neven Subotić i Aleksandar Kolarov.

srednji red - Ivan Radovanović, Adem Ljajić, Radosav Petrović, Nenad Milijaš, Zoran Tošić, Veseljko Trivunović, Miloš Dimitrijević, Miralem Sulejmani, Marko Mirić.

napad - Nikola Žigić, Dragan Mrđa.

(MONDO - na slici: Veseljko Trifunović, "alfa i omega" OFK Beograda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC