• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zvezda ruši "građevinu", Partizan ljulja Javor

Partizan u subotu dočekuje Javor, Zvezda u nedjelju gostuje na Banjici u derbiju 12. kola Superlige. "Kaluđerović nije Zvezda", kaže kapiten Rada.

 Zvezda ruši "građevinu", Partizan ljulja Javor Izvor: MONDO

Partizan i Javor su ekipe koje su u posljednja tri prvenstvena meča zabilježile po tri pobjede. Javor je uvijek tvrd orah u Humskoj, jer defanzivna igra tima iz Ivanjice ne odgovara crno-bijelima.

"Kad igraš sa Javorom, uvijek moraš da budeš oprezan", kaže šef stručnog štaba Partizana Aleksandar Stanojević.

Sve osim pobjede Partizana bilo bi iznenađenje, da ne upotrijebimo neku jaču riječ.

Dvije vrlo zanimljivije utakmice biće odigrane u nedjelju. Zvezda ide na Banjicu sa raspoloženim Andrijom Kaluđerovićem, koji će prvi put igrati protiv dojučerašnjih drugova.

Biće to bitka za drugo mjesto, jer Zvezda ima samo bod prednosti nad Radom.

U ekipi sa Banjice uvjereni su da će uspjeti da ostvare dobar rezultat ako pruže maksimum i budu ponovili igre iz dosadašnjeg dijela sezone u kojem zasluženo nose epitet hita prvenstva. Rad je neporažen na već sedam utakmica zaredom, od toga ima šest uzastopnih pobjeda.

"Biće to praznik fudbala. Dočekujemo velikana našeg fudbala i suvišno je trošiti teči o Zvezdi, koja uvijek ima respektabilan skupo igrača i kvalitetne pojedince koji mogu da riješe meč jednim potezom. Mi smo se prethodnih dana vrlo ozbiljno pripremali za njih. Imamo lijepu atmosferu u cijelom klubu, dobru količinu samopouzdanja. Vjerujem u kvalitet svojih igrača, njihovo zajedništvo na terenu i verujem da će to demonstrirati u nedelju na terenu", rekao je trener Rada Marko Nikolić na konferenciji za novinare.

Rad je nepobjediv na svom terenu još od prošlog prvenstva, tačnije od marta ove godine kada je upravo Zvezda odnijela sva tri boda sa Banjice.

"Moramo da budemo vanredno motivisani, da se bacamo za svaku loptu, da budemo disciplinovani i da ostavimo zadnji atom snage ne bismo li došli do pobjede. Ako to pokažemo rezultat ne može da nam izmakne. Imamo svoje ambicije, svoje želje i niko nema pravo da nam to oduzme. Radujemo se ovoj utakmici i nadam se da će sve proteći u sportskom duhu", dodao je Nikolić.

Kapiten Rada Radomir Koković kaže da Zvezda jeste favorit, ali da njegova ekipa ima pravo na nadu.

"Očekujem otvorenu igru, Zvezdi ne odgovara da se brani, a mi uvijek igramo napadački. Što se tiče Andrije Kaluđerovića, on nije Zvezda. Dobro ga poznajemo i privatno, znamo njegove vrline i mane, probaćemo da to iskoristimo", kaže Koković.

U Zvezdi neće biti Avala Isaha koji je sakupio mnogo žutih kartona. Umjesto njega u timu se očekuje Duško Tošić.

Policija će u nedjelju biti u pripravnosti, jer je poznata netrpeljivost navijačkih grupa Rada i Crvene zvezde.

Spartak je deklasirao Inđiju u prethodnom kolu (5:2), a Vojvodina ekipu Borca 4:0. Ipak, Subotičani su ispali iz Kupa u srijedu, a Vojvodina je nekako uspjela da izbaci Jagodinu. Zato je blaga prednost na strani gostiju iz Novog Sada.

Sevojno ne bi trebalo da ima težak posao protiv Čukaričkog, koji je u međuvremenu promijenio trenera (otišao Aleksandar Jović). Ekipu sa Banovog brda u subotu će predvoditi tandem Vlada Rončević i Goran Čumić.

Metalac će poslije prve pobjede u sezoni protiv Čukaričkog dočekati uzdrmanu Inđiju (nema pobedu već sedam kola), a Borac će protiv Smedereva tražiti prva tri boda poslije osam kola!

OFK Beograd, koji je bez pobjede tri meča, dočekuje Jagodinu, dok Hajduk u Kuli igra protiv BSK-a.

PAROVI 12. KOLA:


subota:

Inđija - Metalac (13 časova)
Sloboda Sevojno - Čukarički (13h)
OFK Beograd - Jagodina (13h)
Borac - Smederevo (13h)
Partizan - Javor (18 časova)

nedjelja:

Hajduk - BSK (13h)
Rad - Crvena zvezda (13h)
Spartak - Vojvodina (13h)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC