• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Jedina 'pozitiva' u Sarajevu su igrači i trener"

Stručni štab zajedno sa igračima Sarajeva održao u petak vanrednu konferenciju za štampu povodom katastrofalnog stanja u klubu sa "Koševa".

 "Jedina 'pozitiva' u Sarajevu su igrači i trener" Izvor: MONDO

Poslije ostavki većine članova rukovodstva "bordo" tima, te prijetnji smrću treneru Mirzi Varešanoviću, na pres konferenciji su se pojavili Nihad Baljak, Senad Merdanović, stručni štab i prvotimci ekipe sa Koševa, svi popraćeni "budnim" okom jednog policajca.

Novinarima se prvo obratio direktor kluba Nihad Baljak, koji je u posljednje vrijeme bio često prozivan.

"Od dolaska nove uprave, Senad Merdanović, Mirsad Alihodžić i ja bili smo ikebane. Nismo se ništa pitali i za postojeće stanje nismo odgovorni",
rekao je Baljak, a prenosi "Sarajevo-x.com".

On je dodao da su i njemu i njegovom sinu upućene ozbiljne prijetnje, ali da ne zna ko stoji iza njih.

U ime igrača prvi je progovorio kapiten "bordo" tima Muhamed Džakmić, rekavši da je atmosfera u svlačionici dobra iako ima dosta dugovanja prema njima.

Govoreći o isplatama Džakmić je kazao da su "stari" igrači primili dvije plate, dok su novi igrači dobili po jednu platu i premiju. Dodao je da treneri omladinskog pogona i mladi igrači nisu dobili nijednu platu, "što je svima poznato".

Jedan od igrača koji su došli sa novom upravom, Vučina Šćepanović je rekao da je razočaran i da nije znao da se klub poput Sarajeva može dovesti u ovakvu situaciju.

"Primio sam platu, premiju i četvrtinu ugovora. Stručni štab i igrači su jedina pozitivna strana Sarajeva", rekao je Šćepanović.

Šćepanovićeve navode potvrdili su Damir Kojašević i Branislav Arsenijević, koji su takođe došli u toku mandata predsjednika u ostavci Zijada Blekića.

"Došao sam u Sarajevo da osvojim titulu. Obećali su mi da će sve finansijske obaveze prema meni biti ispunjene, ali do toga nije došlo", dodao je Kojašević.

U razgovor se ubacio Alen Avdić. Iskusni prvotimac Sarajeva rekao je da je atmosfera među igračima u svlačionici kao da igraju u Real Madridu. "Igrači se ne žele miješati u dešavanja izvan terena. Štrajka nikada nije bilo, jer nismo imali obraza zbog navijača", rekao je Avdić.

O teškoj situaciji su govorili Adis Jahović i Dženaldin Hamzagić, koji su rekli da im je isključena struja u stanu u kojem zajednički žive i da su tokom noći upaljene svijeće.

Na kraju konferencije novinarima se obratio trener Mirza Varešanović, koji je rekao da nije želio iznositi prljav veš u javnost, ali da je sada doveden pred zid.

"Sa Blekićem sam imao odličnu saradnju dok se nije umiješao Mustafa Dučić, koji je protiv mene od mog dolaska na Koševo. Nisam dozvolio da mi se iko miješa u posao i da mi određuje startnih 11", podvukao je Varešanović.

On je naglasio da o njegovom radu treba da sude rezultati.

"Neka javnost i navijači prosude o mojim rezultatima. Spreman sam da odem, kada shvatim da više ne mogu i da me igrači ne poštuju. Sada u ekipi vlada sjajna atmosfera. Ne može niko svojatati Sarajevo. Ne znam šta su vam sve igrači rekli, ali eto sada znate kakvo je stanje", zaključio je Varešanović.

Sarajevo je sa 24 boda trenutno na trećem mjestu na tabeli Premijer lige BiH iza Željezničara, koji ima bod više i lidera Borca, koji je sakupio 30 bodova i vjerovatno će postati jesenji prvak.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC