• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igrači Sarajeva gladni i bez struje

Igrači i stručni štab FK Sarajevo progovorili o katastrofalnom stanju u klubu. Uprava otišla, igrači bez plata, struje...

 Igrači Sarajeva gladni i bez struje Izvor: MONDO

Teški dani za fudbalski klub Sarajevo. Bordo tim nedavno je napustio predsjednik Zijad Blekić koji je podnio ostavku, te direktor Adi Džemidžić, treneru Mirzi Varešanoviću upućene prijetnje, a igrači već duže vrijeme ne primaju plate zbog čega je njihova egzistencija dovedena u pitanje.

Prava slika o stanju u FK Sarajevo otkrivena je na pres konferenciji održanoj u petak na kojoj su trener, igrači i član uprave Nihad Baljak progovorili o katastrofalnoj situaciji u kojoj se nalaze.

"Primanja nam nisu redovna, tačnije od početka sezone pa do danas primili smo jednu platu i jednu premiju. Nama koji smo u klubu već duže vrijeme duguju se i novci iz prošle sezone. Zadnju platu primili smo za mjesec maj, a mladi igrači koji su ovo ljeto potpisali ugovore, nisu dobili ni marke", rekao je kapiten Sarajeva Muhamed Džakmić.

Napadača Adis Jahović otkrio je da nema novca da plati kiriju, te da mu je čak isključena električna energija zbog dugova.

"Hamzagić i ja živimo u istom stanu. Vlasnica nas stalno zove za kiriju, isključena nam je struja. Igrači Sarajeva žive pod svijećama. Nema plate i mi ne znamo kako ćemo to platiti. Mislim stvarno da je to sramota. Kapiten je rekao kakva je situacija. Prvog decembra treba da bude šesta plata, ali je nismo dobili", rekao je Adis Jahović.
"Nisam dobio nijednu platu otkako sam došao, osim 400 KM premije za utakmicu protiv Čelika. Tužno je da se mi bavimo ovim stvarima, jer naše je da izađemo na teren i ginemo", dodao je njegov saigrač Veldin Muharemović.

Damir Kojašević rekao je da je drugačija slika bila kada je dolazio u klub, ali da od obećanja na kraju nije bilo ništa.

"Primio sam samo jednu platu. Došao sam da osvojimo titulu i rekli su da će biti para, ali četiri-pet mjeseci nismo primili platu", rekao je on.

Član uprave Nihad Baljak za katastrofalno stanje u klubu okrivio je ljude koji su napustili Sarajevo.

Najveći krivac svega ovoga je, a ja ću to sada javno reći ovdje pred medijima, Adi Džemidžić. Vjerujte mi, to je zlo ovog kluba. On je sve to montirao", rekao je Baljak i ogradio se od dešavanja u proteklom periodu.

Mi zaposlenici ovdje smo bili samo ikebane. Nismo ni znali šta se dešava. Ne mogu nas prozivati da smo mi njega opstruirali kad je on imao ovlašćenja. Nismo se ništa pitali i za postojeće stanje nismo odgovorni", rekao je Baljak koji je dodao da su njemu i njegovom sinu upućene prijetnje o kojima je obaviještena i policija.

Trener Sarajeva Mirza Varešanović rekao je da nije želio iznositi prljav veš u javnost, ali da je sada doveden pred zid.

"Sa Blekićem sam imao odličnu saradnju dok se nije umiješao Mustafa Dučić a on je od mog dolaska protiv mene. Nisam dozvolio da mi se iko miješa u posao i da mi određuje ko će igrati", rekao je Varešanović.

"Ovo traje već deset godina. Svaki trener koji ima obraza reći će sa koje strane je imao najviše problema", dodao je on.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC