• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Upumpavaju" u klub 150 miliona i kreću po Marka Grujića!

Autor Nebojša Marković

Nemcima su izgleda porasli apetiti.

 Marko-Grujic-Herta-transfer-Liverpul-otkup-ugovora-ulaganje-150-miliona-evra-Tenor Izvor: Guliver/Getty Images/Christian Kaspar-Bartke/Bongarts, Christian Kaspar-Bartke/Bongarts

Herta se predomislila! Nakon što su pre par sedmica istakli da se Marko Grujić posle pozajmice sigurno vraća u Liverpul, sada stižu nove vesti.

Klub iz Berlina je sada zainteresovan da otkupi srpskog vezistu od šampiona Evrope i plati koliko je potrebno da bi i narednih godina nosio njihov dres!

Možda će vas zanimati

Grujić je u prethodne dve sezone nosio dres Herte kao pozajmljen igrač Liverpula, a sada Nemci razmatraju da ga otkupe, uprkos rečima koje smo nedavno čuli:

"Sto posto je sigurno da će se sporazum o pozajmici između nas i Liverpula o Grujiću završiti 30. juna. Dogovoreno je da se vrati potom u Liverpul", kazao je sportski direktor Mihael Prec tom prilikom.

Sada "Kiker" prenosi da Herta ima novca da otkupi Srbina i ponudi mu prostor u timu koji u Liverpulu ne bi mogao da dobije. Razlog za to je što u Hertu stiže ulaganje od 150.000.000 evra!

Mediji širom Evrope su početkom jula preneli informaciju da softverski gigant "Tenor", koji je u vlasništvu "Gugla", ulaže ovaj novac u klub iz Berlina i to 50.000.000 evra ovog meseca, a ostatak u oktobru. Ova kompanija je do sada već "upumpala" 224.000.000 evra u Hertu, zbog čega su bili vlasnici 49.9 odsto kluba, što je maksimum po nemačkom modelu javnog vlasništva klubova.

Izvor: Guliver/Getty images/Daniel Kopatsch, Daniel Kopatsch/Bongarts

Ipak, sada bi trebalo da "Tenor" postane većinski vlasnik, kao što je to slučaj u nekoliko izuzetaka u Bundesligi (poput Bajer Leverkuzena i Volfsburga) i zbog toga mnogi očekuju da će Herta želeti da se pokaže na tržištu.

Herta navodno razmatra da dovede i Amerikanca Vestona Mekenija iz Šalkea, takođe vezistu, ali očigledno je da će Grujić kao već dokazan i aklimatizovan u redovima Herte biti prioritet.

Bivši igrač Crvene zvezde sa Liverpulom ima ugovor do juna 2023. godine.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC