• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Vidić utišao Vila Park

Ni poslije 15 godina, Aston Vila nije uspjela na svom Vila Parku da pobijedi Mančester junajted.

 PREMIJER: Vidić utišao Vila Park Izvor: MONDO

Teško da je od sezone 1995/96 bila bliže tome...

U 76. minutu, savršenim kontranapadom, Vila je došla do vođstva od 2:0! Već u 85. minutu, pogotkom kapitena Junajteda Nemanje Vidića bilo je 2:2.

Poluvrijeme i po trajala je uspavanka u Birmingemu, sa tek ponekom akcijom pred golovima Breda Fridela i Edvina van der Sara, dovoljno "opasnom" da nekolicina navijača ustane sa svojih sjedišta.

A, onda je nastao haos!

Inicirali su ga domaći fudbaleri, koji su negdje oko 65. minuta shvatili da je možda vrijeme da se tek četvrti put pobijedi rival sa Old Traforda u posljednjih 36 godina!

Prvo je u 67. minutu odlični Stjuart Dauning uputio je briljantan centaršut sa lijevog boka, pravo na čelo Džejmsu Kolinsu, koji je sa oko pet metara pogodio prečku iznad glave Van der Sara. Djelovalo je kao da je teže promašiti...

Svega 60 sekundi kasnije, ponovo se tresao okvir gola Junajteda, s tim da je ovog puta povremeni reprezentativac Engleske Gabrijel Agbonlahor pogodio stativu sa sa peterca. Navijači Vile nisu mogli da vjeruju...

Olbrajton je poslije bombe koju je odbio Van der Sar, ponovo osvojio loptu, ušao u kazneni prostor Junajteda, gdje je izgubio posjed, ali je lopta stigla do usamljenog Agbonlahora. Njegov prvi šut klizećim startom blokirao je Vidić, ali je Agbonlahor dobio novu, idealnu šansu... Već "položenog" golmana gostiju nije uspieo da savlada, jer je pogodio bližu stativu.

Klasičan fudbalski scenario, da poslije propuštenih šansi ekipa bude kažnjena na drugoj strani, donekle je izmijenjen.

Sluđeni Mančester junajted nastavio je da gubi lopte na polovini terena, poslije čega su "Vilijani" bili veoma opasni.

I onda penal!



Na desnom boku, Agbonlahor uposlio je Ešlija Janga, reprezentativac Engleske uleteo je u šesnaesterac, gdje ga je srušio Ves Braun i to u situaciji kada je Jang bio u otvorenoj gol šansi. Sudija Majk Din dosudio je penal, ali možda propustio priliku da pošalje Brauna u svlačionicu.

Jang je prekršio nepisano pravilo da onaj koji je srušen, ne bi trebalo da izvodi penal. Zaletio se, poslao Holanđanina u jednu, a loptu u drugu stranu - 1:0.

Samo četiri minuta kasnije bilo je 2:0, a Junajted je bio nadomak prvog poraza u sezoni...

Momentalno poslije Jangovog pogotka, menadžer gostiju Ser Aleks Ferguson izveo je nevidljivog Dmitra Berbatova, a na teren poslao "malog" Federika Makedu, koji je izgubio loptu na 30 metara od gola Aston Vile.

Ono što se potom dogodilo klasičan je primjer kontra napada u fudbalu.

Domaći su trčali kao da ih prati smrt, Jang je proigrao Dauninga na lijevom boku, ovaj uputio "paralelu" na sedam metara od gola Van der Sara, gdje je u punom trku, Olbrajton zakucao loptu u mrežu - 2:0 za delirijum na Vila Parku.

Nije ove sezone Junajted bio bliže porazu u Premijer ligi... Ali, s tim timom nikada nije gotovo.

Gosti poslije 0:2 nisu pali, već su težište igre premjestili na protivničku polovinu, gdje je prvo Riju Ferdinandu izbačena lopta "iz gola", a dva minuta kasnije, Makeda je postigao "evro-gol" za 2:1.

Igrao se 81. minut, kada je dugu loptu novopečeni "napadač" Junajteda Vidić spustio glavom ka Darenu Flečeru na 16 metara od gola Fridela, vezista je petom proigrao Makedu, a Italijan uputio sjajan udarac pod prečku, koji Fridel nije mogao ni da pipne.

I četiri minuta kasnije 2:2.

Nani je "muljao" čuvara na lijevom krilu dobrih 20 sekundi, na kraju ipak izborio poziciju za centaršut, koji je poslao na drugu stativu. Tamo je "centarfor" Junajteda Vidić bio sam i sa četiri metra, ali pod veoma oštrim uglom od gola, uspio glavom da pošalje loptu u dalji ugao - 2:2.

Bio je to Vidiću treći gol u sezoni, 16. za Mančester junajted, a 40. u seniorskoj karijeri...

Na taj način, Fergusonov tim izbjegao je prvi poraz u sezoni, ali ne i popravio mizeran učinak u gostima ove sezone. Na šest od sedam gostovanja, "đavoli" su igrali neriješeno, jednom dobili.

REZULTATI 13. KOLA:

Aston Vila - Mančester junajted 2:2 (0:0)
/A. Jang pen 72, Olbrajton 76 - Makeda 81, Vidić 85/

Mančester siti - Birmingem 0:0

Njukasl - Fulam 0:0

Totenhem - Blekburn 4:2 (2:0)
/Bejl 16, 75, Pavljučenko 42, Krauč 69 - Nelsen 80, Žive 90/

Vest Hem - Blekpul 0:0

Vigan - Vest Bromvič Albion 1:0 (0:0)
/Mozes 70/

Vulverhempton - Bolton 2:3 (0:1)
/Fouli 69, Flečer 77 - Sterman ag 1, Elmander 62, Holden 67/

Stouk - Liverpul (18.30)

U nedelju:

Everton - Arsenal (15.00)
Čelsi - Sanderlend (17.10)

TABELA:
Čelsi (-1) 28, Mančester junajted 25, Arsenal (-1) 23, Mančester siti 22, Totenhem 19, Bolton 19, Njukasl 18, Aston Vila 17, Sanderlend (-1) 16, Liverpul (-1) 16, Vest Bromvič 16, Blekburn 16, Everton (-1) 15, Blekpul 15, Vigan 14, Fulam 14, Stouk (-1) 13, Birmingem 13, Vulverhempton 9, Vest Hem 9.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC