• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Juve i Roma bez mnogo vatre

Jedan, ali vrijedan pogodak Alberta Đilardina donio je "violi" tri boda u susretu 12. kola sa Ćezenom. Juve i Roma neriješeno.

 SERIJA A: Juve i Roma bez mnogo vatre Izvor: MONDO

Dueli Juventusa i Rome uvijek su više od jedne obične utakmice, bez obzira na to gdje se timovi nalaze na tabeli. A ovog puta su u vrhu tabele Serije A i to jedan do drugog.

"Stara dama" i "vučica" ove subotnje večeri u Torinu odigrali su neriješeno - 1:1 (1:1). I ostali su na istim pozicijama na tabeli - Juventus je na petoj poziciji sa 20 bodova (toliko ima i Inter na petoj), Roma na šestom sa 19.

Nije to bio prelijep meč u Torinu. Ali, nije da nije bilo uzbuđenja. A i gledali smo dva majstora u kopačkama - Alesandra del Pjera i Frančeska Totija.

Potez utakmice pripada Vićencu Jakvinti. Postigao je majstorski gol, u 35. minutu. Akvilani je idealno centrirao, a Jakvinta izveo akrobaciju začinjenu volejom. Žulio Serđo apsolutno nemoćan. Bilo je to 1:0 za Juventus.

Krenula je Roma ka golu domaćina i ofanziva se isplatila u bukvalno posljednjim sekundama nadoknade vremena u prvom dijelu. Toti je izveo slobodan udarac, lopta je udarila u ruku Simone Pepea (ironično, on je dijete Rome!) i penal. Toti je bio neumoljiv - lopta u jednu, Storari u drugu stranu.

U nastavku, Juventus je više želio trijumf, Roma je bila zadovoljna i bodom. Kvaljarela i Del Pjero imali su izgledne prilike, ali su njihove udarce pravovremeno izblokirali Mekses i Burdiso

Fiorentinu na trinaestom i Ćezenu na pretposljednjem mjestu tabele italijanskog prvenstva, prije utakmice je dijelio samo jedan bod.

Skromnih 1:0 na stadionu Artemio Franki odveli su tim Siniše Mihajlovića na devetu poziciju, dok je Ćezena petim uzastopnim porazom na gostovanjima osigurala dalji boravak u zoni ispadanja.

Gol odluke - njegov peti u sezoni - postigao je Đilardino na dodavanje Alesija Ćerćija, krilnog igrača koji je bio strijelac u pobjedi nad Kjevom (1:0) prije šest dana. Popularni Đila umirio je loptu upućenu sa desnog boka i atraktivnim udarcem iz okreta je smjestio u mrežu!

Ćezena je u prvom kolu iznenadila Romu na Olimpiku (0:0) i od tada van svog stadiona nije osvojila ni bod.

U nedelju uveče nas očekuje veliki derbi Milana: Inter - Milan.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC