• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Stanković: Ibra nekada zaustavi sam sebe

Inter - Milan u nedelju uveče na "Đuzepe Meaca" ili "San Siru". Fudbalski spektakl. Nema šta da se doda.

 Stanković: Ibra nekada zaustavi sam sebe Izvor: MONDO

Dan uoči 175. prvenstvenog, a 202. takmičarskog "Derbija dela Madonina", jedan od najiskusnijih fudbalera Intera poručio je:

"Neka bude da je Milan favorit".

Inter i Milan odigraće novi, večni milanski derbi u nedelju uveče od 20.45. Poslije dugo vremena, Inter dočekuje gradski derbi sa zaostatkom u odnosu na Milan na tabeli. Poslije 11 odigranih kola, rosoneri su prvi sa 23 boda, dok nerazuri imaju tri manje i nalaze se na četvrtoj poziciji.

Do prije samo nekoliko mjeseci, sa Žozeom Murinjom, Inter bi bio potpuni favorit, ali su se ljetos malo stvari promijenile. Na klupu Milana došao je Masimilijano Alegri, u klub su stigli Zlatan Ibrahimović i Robinjo, a na drugoj strani, Inter Rafaela Beniteza nije toliko dominantan kao onaj Murinjov, koji je prošle sezone zadao težak udarac rosonerima.

Ne samo da je Inter dobio oba prošlosezonska derbija (0:4, 2:0), već je postao jedini italijanski tim u istoriji koji je osvojio "Tripletu", odnosno Ligu šampiona, prvenstvo i Kup. Inter je u sezoni 2009/10 osvojio 18. titulu prvaka i pretekao Milan (17), baš kao i u Kupu (6/5).

"Ovo je izuzetno izjednačena liga. Da smo, kako je trebalo, osvojili šest bodova iz mečeva sa Brešom i Lećeom, a ne dva, sada bismo mi bili ispred njih, u lagodnijoj poziciji", rekao je Stanković, koji se oporavio od povrede zgloba i koji bi mogao da bude u startnoj postavi šampiona Italije u nedelju uveče.

"Do sada, mnogo smo patili sa povredama i nismo mogli da igramo onako kako smo željeli, ali pošto se i povrijeđeni igrači vraćaju, tako se i naše samopouzdanje pojačava. Siguran sam da će uskoro stvari doći na svoje mjesto", dodao je Stanković.

Za duel sa Milanom, Benitez će moći da računa na Stankovića, Žulija Sezara, Estebana Kambijasa i Veslija Snajdera, što je svakako dobra stvar, ali kada se pročita ko sve neće moći da igra, onda Stankovićeva opservacija da je "Milan favorit" zaista pije vodu: Daglas Maikon, Valter Samjuel, Suli Muntari, Mekdonald Mariga, Tijago Mota, David Suazo.

"U ovom trenutku, naš ponos i potreba za pobjedama trebalo bi da nas izvuku iz mraka, a pred ovu više nego prestižnu utakmicu", rekao je Stanković.

Ni Alegri ne priprema ekipu u najjačem sastavu. Poslije Filipa Inzagija, koji je završio sezonu, ozbiljnu povredu doživio je i Alešandre Pato.

Ipak, prvi put u dresu Milana protiv svog bivšeg tima Intera, biće Zlatan Ibrahimović. Interisti su mu zviždali i kada je prošle sezone dolazio sa Barselonom da igra dva puta, ali ovo je nešto drugo. Prelazak u Milan, navijači Intera nikada mu neće oprostiti.

Kako će se Stanković ponijeti?

"Ibra je moj prijatelj, koji me zove 'Snajper'. Kako da ga zaustavimo? On nekada zaustavi sam sebe...", rekao je Stanković, kojeg nešto drugo plaši kada je Milan u pitanju.

A, to je činjenica da je Inter u posljednjih deset derbija sa Milanom ostvario sedam pobjeda, od čega tri uzastopne, uz gol razliku 8:1. Plus četiri uzastopne titule prvaka Italije, Kupovi, Liga šampiona...

"Ono što mene brine vezano za Milan je njihov bijes i glad da nadoknade propušteno u prethodnim derbijima", svjestan je Stanković da će Milanisti imati više nego dovoljno motiva da udare svim snagama.

Dovoljno je samo sjetiti se prošlog derbija, kada je Inter pobijedio sa 2:0, uprkos tome što je imao dva isključena fudbalera, a Ronaldinjo je čak promašio i penal. Poslije utakmice, tadašnji trener Murinjo rekao je da bi Inter dobio Milan i sa sedmoricom.

Stanković se osvrnuo i na činjenicu da su zbog teških povreda Filipo Inzagi (Milan) i Valter Samjuel (Inter) završili sezonu prerano.

"Velika šteta za Pipa, jer on svakog dana postavlja primjer na polju humanosti i profesionalizma. Samjuel je vanserijski igrač i rekao sam mu da u teškom trenutku ne zaboravi da je najbolji u svom poslu. Ako pobijedimo, to će biti za njega", podvukao je Stanković, koji je posljednji put izgubio od Milana na jesen 2008. godine, kada je Ronaldinjo glavom pogodio za 1:0 u 47. minutu.

Bio je to prvi i posljednji poraz Murinja od rosonera.

Na redu je Rafael Benitez da pokaže šta zna, baš kao i Alegri, koji će takođe debitovati u "Derbijima dela Madonina".

U prvenstvenim duelima, Inter ima prednost u odnosu na Milan (64-52-58), dok je u svim takmičarskim derbijima prednost nerazura nešto manja (71-61-69).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC