• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Mesi potopio “žutu podmornicu”

Viljareal poražen na Nou Kampu poslije nepune četiri godine - 3:1 - čime je Barsa do nedelje preuzela prvo mjesto na tabeli.

 PRIMERA: Mesi potopio “žutu podmornicu” Izvor: MONDO

Dva pogotka Lea Mesija u drugom poluvremenu - oba poslije kombinacija sa Pedrom - donijela su Barseloni pobjedu nad Viljarealom i dva boda više od Real Madrida, kojem predstoji gostovanje u Hihonu.

David Vilja doveo je Katalonce u vođstvo sredinom prvog diela, ali je četiri minuta kasnije izjednačio Nilmar, poslije odlične solo akcije.

Novu prednost Barsi obezbijedio je Mesi poslije karakterističnog duplog pasa sa Pedrom, a utakmicu riješio na centaršut istog igrača, mada je pitanje da li se Argentinac tom prilikom nalazio u ofsajd poziciji.

Pri rezultatu 2:1, Viljareal je oštećen jer start Maksvela nad Valerom na ivici šesnaesterca nije kažnjen crvenim kartonom. Lijevi bek Barse sapleo je Valera kao posljednji igrač odbrane...

Barseloni će pobjeda mnogo značiti i zbog toga što je prva nad Viljarealom na Nou Kampu još od 25. novembra 2006. godine, kada je dva gola postigao Ronaldinjo, a po jedan Gudjonsen i Inijesta.

U sezoni 2007/08 "žuta podmornica" je slavila rezultatom 2:1, zatim je 2008/09 bilo neriješeno (3:3), dok je prošle sezone Viljareal bio jedini španski tim koji je na gostovanju Barsi izbjegao poraz (1:1).

Madridski Atletiko protiv Osasune nije dozvolio iznenađenje, pobijedivši rezultatom 3:0. Dvostruki strijelac bio je Dijego Forlan, koji je poslije tri gola u prva dva kola "postio" na osam prvenstvenih mečeva zaredom.

Atletik Bilbao je protiv Almerije sačuvao minimalno vođstvo iako je posljednjih 20 minuta igrao bez isključenih Koikilija i Kastilja.

Strijelac je bio Fernando Ljorente, kojem je to osmi gol u Primeri ove sezone. U trci za trofejom "pićići" vodi Kristijano Ronaldo sa 12 golova, a prati ga Mesi sa deset.

REZULTATI I PAROVI 11. KOLA:

Atletik Bilbao - Almerija 1:0 (1:0)
/Ljorente 10/

Atletiko Madrid - Osasuna 3:0 (2:0)
/Forlan 26, 70, Aguero 41/

Barselona - Viljareal 3:1 (1:1)
/Vilja 22, Mesi 58, 83 - Nilmar 26/

nedelja

Herkules - Sosijedad
Malaga - Levante
Majorka - Deportivo
Rasing - Espanjol
Saragosa - Sevilja (17.00)
Sporting - Real (19.00)
Valensija - Hetafe (21.00)

TABELA: Barselona (+1) 28, Real 26, Viljareal (+1) 23, Espanjol 18, Atletiko M. (+1) 17, Valensija 17, Sevilja 17, Atletik B. (+1) 16, Sosijedad 16, Majorka 14, Hetafe 13, Osasuna (+1) 12, Sporting 10, Rasing 10, Deportivo 10, Almerija (+1) 9, Herkules 9, Levante 8, Saragosa 7, Malaga 7.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC