• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Juve zaustavljen i treći put uzastopno, Đuričić strijelac u sjajnom meču!

Autor mondo.ba

Šta se događa sa Juventusom?

 Sasuolo - Juventus 3:3, Serija A, 33. kolo Izvor: Gulliver/Getty images, Marco Luzzani

Juventus nije pobijedio ni u trećoj uzastopnoj utakmici u Seriji A.

Ni pasionirani ljubitelji fudbala u Italiji ne pamte da "Stara dama" nije trijumfovala na tri uzastopna susreta, a kamoli u sezoni u kojoj će vrlo izvjesno osvojiti "skudeto" i to po deveti put zaredom. Ipak Inter u četvrtak ima priliku da smanji na "minus šest" bodova na pet utakmica do kraja.

Možda će vas zanimati

Poslije ispuštenih 2:0 i preokreta Milana, na jedvite jade iščupanog boda protiv Atalante, Juve je u srijedu uveče stigao samo do remija u Ređo Emiliji.

SASUOLO - JUVENTUS 3:3 (1:2)

Izabranici Mauricija Sarija su brzo poveli 2:0, Sasuolo je do odlaska na odmor smanjio golom srpskog reprezentativca Filipa Đuričića, a onda u nastavku u stilu Milana potpuno preokrenuo rezultat. Ipak, crno-bijeli iz Torina su golom Aleksa Sandra uspjeli da ostanu neporaženi na "Mapei" stadionu iako je u finišu domaćin po propuštenim šansima možda i zaslužio cijeli plijen.

Juve je u prvih 10-ak minuta stekao dvostruku prednost na gostovanju u Ređo Emiliji nakon pogodaka Danila i Gonzala Iguaina, kojima je oba puta asistirao reprezentativac Bosne i Hercegovine i budući član Barselone Miralem Pjanić.

Tada se činilo da će "Stara dama" lagano osvojiti bodove, ali Sasuolo je uzvratio u 26. minutu nakon što je FIlip Đuričić pogodio ispod mjesta gdje se spajaju prečka i stativa upisavši peti pogodak u sezoni.

Uslijedili su novi napadi domaćina, jedan od najagilnijih bio je reprezentativac Srbije i samo zahvaljujući dobrim intervencijama Vojćeha Šćešnog, Sasuolo nije nadoknadio minus već do odlaska na odmor.

Ni poljski golman nije mogao ništa početkom drugog poluvremena kada je Domeniko Berardi demonstrirao kakvu ljevicu ima - samo je pogledom ispratio loptu na putu do njegove mreže nakon majstorskog slobodnjaka - 2:2.

Samo nekoliko minuta kasnije, potpuni preokret Sasuola.

Federiko Kaputo se ušunjao na drugu stativu poslije centaršuta Berardija i ćušnuo loptu u nebranjenu mrežu - 3:2.

Juve je izjednačio deset minuta kasnije i to opet poslije kornera. Za razliku od prvog pogotka, ovog puta je centrirao Rodrigo Betankur, a na prvoj stativi Aleks Sandro pogodio gol Andree Konsiljija - 3:3.

Nakon poravnanja, domaći fudbaleri su malo fizički pali i tada je Juve pokušavao da stigne do pobjedničkog pogotka, ali rezultat se do kraja nije promijenio. 

Ipak, najbolju šansu za pobjedu imao je Sasuolo u 84. minutu. 

Hamedu Traoreu, koji je zamijenio Đuričića, "zicer" je odbranio Šćešni, a na odbijenu loptu je natrčao Žeremi Boga i šutirao u drugi ugao gdje je loptu sa gol-linije izbacio Danijele Rugani.

Kapiten Rome i selekcije Bosne i Hercegovine Edin Džeko postigao je svoj 15. pogodak ove sezone koji je donio pobjedu "vučici" nad Veronom (5:1), dok je Fiorentina rutinski slavila na gostovanju u Lećeu.

Rimski Lacio je definitivno ostao i bez druge pozicije, na kojoj je trenutno Atalanta, nakon mršavog remija u Udinama, pa će Inter eventualnim trijumfom nad "fenjerašem" SPAL-om preuzeti drugo mjesto.


Serija A, 33. kolo

Milan - Parma 3:1 (0:1)
/Kesi 55, Romanjoli 59, Čalhanoglu 77 - Kurtić 44/

Bolonja - Napoli 1:1 (0:1)
/Barou 80 - Manolas 7/

Sampdorija - Kaljari 3:0 (2:0)
/Gabijadini 8, Bonacoli 40, 54/

Roma - Verona 2:1 (2:0)
/Veretu 10 pen, Džeko 45+4 - Pesina 47/

Leće - Fiorentina 1:3 (0:3)
/Šahov 88 - Kijeza 6, Gezal 38, Kutrone 40/

Sasuolo - Juventus 3:3 (1:2)
/Đuričić 29, Berardi 50, Kaputo 54 - Danilo 5, Iguain 12, Aleks Sandro 64/

Udineze - Lacio 0:0

Četvrtak

Torino - Đenova 19.30
SPAL - Inter 21.45

Igrano u utorak

Atalanta - Breša 6:2 (4:1)
/Pašalić 2, 55, 59, De Ron 25, Malinovski 27, Zapata 30 – Toregrosa 8, Špalek 83/

Tabela: Juventus 77, Atalanta 70, Lacio 69, Inter (-1) 68, Roma 57, Napoli 53, Milan 53, Sasuolo 47, Verona 44, Bolonja 43, Kaljari 41, Parma 40, Fiorentina 39, Sampdorija 38, Udineze 36, Torino (-1) 34, Đenova (-1) 30, Leće 29, Breša  21, SPAL (-1) 19.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC